Företagslån utan borgen

Med borgen menas en säkerhet för det lån som tas, och att en eller flera personer tar på sig ansvaret för att lånet betalas tillbaka. Omständigheter kan nämligen göra att låntagaren själv inte klarar av det. För att kunna ta ett lån på ditt företag utan borgen så kommer det att ställas höga krav på företaget, men det är fullt möjligt. Anledningen till att många väljer denna typ av lån är för att du som borgensman då inte behöver äventyra din egen personliga ekonomi. Eftersom personlig borgen kan innebära ett tungt och stressande ansvar så avstår många företagare från att ta ett företagslån. Det är därför väldigt positivt att det finns möjlighet att ansöka om lån utan borgen.

Företagslån utan borgen: 3 st
Upp till: 30 MKR
Uppläggningsavgift från: 0 kr
Bolagsformer: AB, HB, EF

Företagslån utan krav på borgen


30 000 000 kr
Per företag
1 mån – 5 år
Information
Ränta: Per företag
Löptid: 1 mån – 5 år
Uppläggningsavgift:
Krav
Ålder:
Inkomstkrav:
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Krea är en flexibel partner för att hitta finansiering åt företag. De jämför upp till 30 banker och långivare, och erbjuder tjänster som factoring och lån (kapital och fastighet).

Besök webbplats →


20 000 – 10 000 000 kr
Per företag
1 – 60 mån
Information
Ränta: Per företag
Löptid: 1 – 60 mån
Uppläggningsavgift:
Krav
Ålder:
Inkomstkrav:
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Kompar är en snabbt växande partner för företagslån. De erbjuder jämförelse mellan över 20 olika långivare och du kan låna upp till 10 miljoner kronor till ditt företag. Till skillnad från andra har Kompar fokuserat mycket på höga reviews i Google Rating.

Besök webbplats →


2 000 000 kr
Individuell
6 – 18 mån
0 kr
Information
Ränta: Individuell
Löptid: 6 – 18 mån
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder:
Inkomstkrav:
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Qred är ett finansbolag som har fokuserat på tre ben: kreditkort, företagslån och factoring. Vi har kollat kontrollerat och recenserat samtliga tre tjänster.

Besök webbplats →

företagslån utan borgen illustration

Vad krävs för att få företagslån utan borgen?

För att bli beviljad ett företagslån utan borgen krävs att du kan övertyga långivaren om att du och ditt företag har den kapacitet som krävs för att kunna återbetala lånet. Exakt hur detta ska kunna redovisas kan se olika ut beroende på långivare, så detta måste du kontrollera först. Ytterligare krav kan komma att ställas när det inte finns någon borgensman, vilket du också måste kolla upp. Sammanfattningsvis är det inte kravlöst att ansöka om lån utan borgen, men kraven kan se olika ut och det är därför viktigt att du jämför olika långivare för att hitta den som passar dig och din situation bäst.

Hur undviker man personlig borgen?

Personlig borgen existerar av det enkla skäl att inga långivare vill riskera att inte få tillbaka de pengar de lånar ut. För att undslippa detta i samband med ett företagslån så gäller det alltså att du kan övertyga långivaren om de krav som kan ställas på företaget, vilket vi redan har varit inne på. Något som en del använder sig av vid löneansökan är flera borgensmän som kan dela på ansvaret om så krävs. Det innebär att ditt företag inte måste äventyra dess ekonomi. Har du ett litet företag är det ofta svårt att undvika personlig borgen – en möjlighet är då att ställa ut andra säkerhet som till exempel fastigheter eller företagshypotek. Chansen att bli beviljad ett företagslån utan borgen ökar om du kan uppge så många skäl som möjligt för att anses kapabel att betala tillbaka lånet.

Avtalsfrihet vid företagslån

Företagslån med och utan borgen omfattas av den så kallade avtalsfriheten. Med det menas att långivaren är fri att komma på lösningar med olika sorters villkor. Till exempel kan borgen vid ett lån bli begränsad av gäller tidsperiod eller maximalt lånebelopp. Avtalsfriheten innebär även att det är av största vikt att vara införstådd med de aktuella avtalen så att eventuella ekonomiska fallgropar kan upptäckas. För att kunna avgöra om ett företagslån är bra eller dåligt för just ditt företag så får du inte missa de finstilta sektionerna i avtalet, eftersom allt antingen kan bära eller brista beroende på vad som finns skrivet där.

Hur du ansöker om företagslån utan borgen

  1. Använd dig av listan av på långivare som möjliggör lån utan borgen
  2. Jämför deras villkor och välj därefter den långivare du känner passar dig
  3. Klicka på ”ansök” för att komma till den aktuella sidan
  4. Fyll i ditt företags uppgifter och hur mycket du vill låna
  5. Signera med företagets BankID
  6. Ansökan kommer att handläggas under de öppettider som råder
  7. Om ett eller flera lån beviljas väljer du om du vill ha ett eller flera lån
  8. Lånet betalas ut inom 1-3 dagar
företagslån utan personlig borgen illustration

Fördelar med företagslån utan borgen

Den största fördelen är att din privata ekonomi inte äventyras som den har en risk att göra med en personlig borgensman. Det innebär att du slipper den betungande situation som kan uppstå om ditt företag inte skulle klara av att betala tillbaka lånet. Ett lån utan ett borgensåtagande medför en trygghet för företagets ekonomi, som är svår att uppnå i andra fall.

Fördelar med företagslån utan borgen:

  • Dina privata ekonomi tar ingen risk
  • Tydlig att det är företaget som tar lån

Nackdelar med lån till företag utan borgen

Eftersom personlig borgen är en stor säkerhet för bankerna så kommer lån med en borgensman allra oftast att innebära lån med bättre villkor. Dessvärre försämras villkoren en aning när du inte använder dig av en borgensman. Lånet ses överlag som mer riskfyllt, vilket resulterar i att den totala kostnaden för lånet i slutändan blir större. Därutöver ställs det betydligt högre krav på dig och ditt företag.

Krav på ytterligare säkerhet

Om man inte går i personlig borgen för sitt företags nya lån kommer det att krävas en annan säkerhet. Det kan t.ex. vara en fastighet eller annan tillgång ni värnar hårt om.

Bolagsformer för företagslån utan personlig borgen

Det är uteslutande aktiebolag som kan ansöka om lån till förtag utan borgen. Juridiskt är aktiebolag en enskild individ och tar på sig sina egna kostnader och åtaganden. Hur aktiebolaget sköts regleras med andra inte av en individ utan de regler och villkor som tagits fram eller är lagstadgade.

Handelsbolag är en konstellation av två personer som tillsammans bedriver handel. Samarbetet regleras genom ett avtal och båda är skyldiga att betala skulderna som uppkommer. Det är därför inte möjligt att sätta någon säkerhet och därmed låna utan personlig borgen.

Samma sak gäller för enskild firma. Det är inte en juridisk person och det är alltid en privatperson som är betalningsskyldig och ansvarar helt för företagsformen.