Företagslån utan UC

När ett företag ansöker om lån sker alltid en kreditupplysning av företaget via UC. I många fall görs även en upplysning på dig som ägare. Denna information är avgörande för långivaren inför beslutet om att bevilja ett lån eller inte. Däremot finns det kreditgivare som som erbjuder företagslån utan UC, vilket kan vara ett väldigt bra alternativ för dig som av olika anledningar kan ha svårt att bli beviljad ett lån.

Lån till företag utan UC


10 000 000 kr
Per företag
1 mån – 5 år
Information
Ränta: Per företag
Löptid: 1 mån – 5 år
Uppläggningsavgift:
Krav
Ålder:
Inkomstkrav:
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Creddo erbjuder företagsfinansiering upp till 10 miljoner kronor. De sätter samman flera olika långivare till en och samma (enkla) ansökan. Allt du behöver göra är att fylla i uppgifterna och få flera bra förslag.

Besök webbplats →


30 000 000 kr
Per företag
1 mån – 5 år
Information
Ränta: Per företag
Löptid: 1 mån – 5 år
Uppläggningsavgift:
Krav
Ålder:
Inkomstkrav:
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Fakturino (del av Krea) är en lånejämförelse som hjälper dig jämföra 20+ banker för factoring och företagslån. De har gott omdöme och har en historia av att hjälpa företag både snabbt och enkelt.

Besök webbplats →


30 000 000 kr
Per företag
1 mån – 5 år
Information
Ränta: Per företag
Löptid: 1 mån – 5 år
Uppläggningsavgift:
Krav
Ålder:
Inkomstkrav:
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Krea är en flexibel partner för att hitta finansiering åt företag. De jämför upp till 30 banker och långivare, och erbjuder tjänster som factoring och lån (kapital och fastighet).

Besök webbplats →

företagslån utan UC illustration

Vad innebär det att låna utan UC?

Något du ska känna till är att de alternativ som finns till UC inte innebär att ingen kreditupplysning görs. All information som UC ger kommer även de andra upplysningsföretagen att ta del av – inklusive riskbild av såväl ditt företag som dig. Skillnaden är att de använder sig av olika scoring-modeller när de tar fram sin riskprognos. Två exempel på alternativa företag som gör kreditupplysningar alternativt är Creditsafe och Bisnode.

Vad innefattar en kreditupplysning på ditt företag?

Upplysningsföretaget framtar en riskprognos, vars information inhämtas från Kronofogden, Bolagsverket och Skatteverket. Prognosen från UC delas in i fem olika riskklasser där 5 står för den lägsta risken för att ett företag ska gå i konkurs eller tvingas till utmätning. Även Creditsafe använder sig av en femgradig skala. Bisnode å andra sidan använder sig av 6 intervaller med olika betyg, från det högsta – AAA – till det bästa – C – i sin bedömning.

Vi rekommenderar att du tar reda på vilken riskklass just ditt företag befinner sig i. Detta eftersom det kan finnas krav på en minsta riskklass. Det ger dig samtidigt en bild av hur ditt företag faktiskt ser ut sett till lånemöjligheter samt om det lämpar sig att ta ett företagslån utan UC eller inte.

Sammantaget innehåller kreditupplysningen oftast:

 • Betalningsanmärkningar
 • Skuldsaldo hos Kronofogden
 • Tidigare låneansökningar
 • Status på företaget såsom händelser av vikt
 • Styrelsemedlemmar
 • Bokslut

Företagslån utan UC eller låneförmedlare?

Det är väldigt viktigt att jämföra de olika alternativ som finns för företagslån på marknaden, då aktörerna idag är många. Anledningen till att du ska jämföra är för att försäkra dig om att du får de bästa lånevillkoren. Innan du får ett låneerbjudande måste du emellertid göra en låneansökan med de steg som fordras för detta. Därefter görs en kreditupplysning. Om du skulle vilja jämföra olika låneerbjudanden så måste du således gå igenom mer än en upplysning.

Ett sätt att undvika att kreditbetyget dras ned hos UC är att helt enkelt ansöka om lån hos flera olika långivare som inte använder UC, för att sedan jämföra dessa med varandra. Då kommer du dock att bli begränsad enbart till de som inte använder UC i sin bedömning. För att komma runt detta skulle du kunna använda dig av en låneförmedlare. En kreditupplysning görs ändå, men endast en. Detta trots att du får förslag på lån får flera olika aktörer. När låneförmedlaren använder sig av UC så kommer inga långivare att uteslutas, vilket ökar chanserna att bli erbjuden ett företagslån med de bästa villkoren på marknaden idag.

Fördelar med företagslån utan UC

 • Kreditupplysningar utan UC sparas inte
 • Företagets kreditvärdighet påverkas inte
 • Din personliga kreditvärdighet påverkas mindre med ett lån utan UC
 • Ofta lägre krav för att bli beviljad
 • Särskilt bra för nystartade företag med låg kreditvärdighet i början

Exempel på företag lån utan UC

Svenska banker som erbjuder lån till företag, med och utan säkerhet.

 • Krea
 • Creddo
 • Kompar
 • Mynt
 • Qred