Lån med Creditsafe

Creditsafe är ett kreditföretag som på uppdrag av kreditgivare gör en kreditprövning inför ett nytt lån. Att låna med Creditsafe är helt fristående från andra kreditprövningar och samtliga bör ses som separata ansökningar.

Jämför alla lån med Creditsafe


2000 – 70 000 kr
40,25 – 129,59 %
6 mån
0 kr
X Det här är en högkostnadskredit
Information
Ränta: 40,25 – 129,59 %
Löptid: 6 mån
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder:
Inkomstkrav:
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Lumify erbjuder lån med kort återbetalningstid. Deras fokus är att kunna erbjuda snabba beslut, bekväma registreringar och att vara tillgängliga dygnet runt.

Besök webbplats →

X Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
lån med creditsafe

Lån via Creditsafe

Lån via Creditsafe sker inte med bolaget som kreditgivare utan de utför endast en kreditprövning. Kreditprövningen är på uppdrag en lånegivare som du har valt att söka lån hos. Anledningen till att man väljer att gå via Creditsafe kan vara flera. En av de allra vanligaste är att man inte vill belasta den allra vanligaste kreditprövningen, UC.

När man genomför en låneansökan hos en låneförmedlare eller kreditgivare som använder Creditsafe skickas ingen förfrågan till UC och inte heller till några andra företag som t.ex. Bisnode eller Safenode. I skrivande stund uppgår antalet kreditgivare som använder Creditsafe till ungefär 30 st på den svenska marknaden. Vi har på denna sida valt att sammanställa samtliga.

Fördelar lån med creditsafe

För många kan det kännas främmande att använda något annat företag en de mest klassiska när det kommer till kreditupplysningar. Känslan är helt befogad och i över 30 år har UC varit en av de mest använda företagen som genomför kreditprövningar. Däremot har marknaden börjat förändrats och flera nya aktörer börjar ta plats.

Fördelarna med att använda och söka lån med creditsafe är flera. En av de viktigaste är möjligheten att inte belasta just UC, den tjänst som används till majoriteten av de andra kredittjänster i samhället. Om du belastar din UC för mycket kan du ha svårt att ansöka om t.ex. kreditkort eller bolån.

Dessutom kan det vara mycket fördelaktigt om du planerar att ansöka om lägre belopp. En beviljad kredit via något annat företag är i grund och botten ett beviljat lån. Det skulle då försvåra om det är så att du planerar fler lån till t.ex. bilen eller båten i framtiden.

Sammantaget är lån via creditsafe inget främmande och ingenting du bör vara rädd för. De gör en seriös kreditprövning och alla lånegivare kan, enligt lag, endast godkänna ansökningar från personer som har en betalningsförmåga.

Många förfrågningar

Att ansöka om ett lån med creditsafe och många förfrågningar kan gå bra. Du måste i grund och botten ha en påvisad betalningsförmåga och bli godkända i din prövning och ansökan. För att öka dina chanser i ansökan är det bra att samtlig uppgifter är korrekta.

Om du har många förfrågningar och planerar att ansöka om ytterligare ett lån via creditsafe kan det vara klokt att omvärdera. Något som kan vara till din nackdel är om dina många förfrågningar kommit in under en väldigt kort period. Att avvakta och första betala av eller delbetala din nuvarande krediter ökar du chanserna för att bli godkänd med en ny ansökan.

Vanliga frågor

Varför använda lån med Creditsafe?

Största anledningen att man använder lån med Creditsafe är att de inte går via UC. Du belastar med andra ord in din kreditvärdighet genom för många förfrågningar.

Uppdaterar ni med nya lån med creditsafe?

Ja! Vår lista uppdateras en gång i veckan och alla nya lån med Creditsafe kommer att dyka upp inom denna period. Så länge de möter våra kriterier.

Kan jag ta lån med creditsafe trots många förfrågningar?

Eftersom Creditsafe inte är anslutet till UC ökar det dina chanser att bli beviljad ett lån. Kreditgivaren hämtar därmed inte den typen av information.

Nya lån med Creditsafe

Varje månad och år kommer det nya lån i Sverige. Andelen av dessa som har Creditsafe är inte majoriteten men heller inte så få. Efterfrågan och utbudet av nya lån med Creditsafe ökar succesivt.

Vi kommer hela tiden att fortsätta granska marknaden och ladda upp del lån som använder metoder som Creditsafe. Du kommer därför på denna sida hela tiden hitta nya aktuella och uppdaterade erbjudanden.

För att uppfylla kriterierna och hamna på vår sida behöver följande uppfyllas:

  • Lanserat max 6 månader sedan
  • Ha Creditsafe som kreditkontroll
  • Ha ny design/rebranding