Kreditkort

Vi hjälper dig snabbt och enkelt till de bästa kreditkorten i Sverige. Pynta.se har funnits sedan 2019 och har numera en trogen aktör på den svenska marknaden för kreditkort, lån och sparande. Att välja kreditkort är inte helt enkelt, och för att hitta rätt utefter dina behov kräver noggrann jämförelse och våra recensioner.

Kreditkort (bäst i test)

Re:member Flex

  • Ingen årsavgift
  • Hela 56 dagar räntefri kredit
  • Väldigt populärt
Årskostnad: 0 kr
Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 9,74 – 24,74%
Eff.ränta 14.67% vid utnyttjad av kredit på 20 000 kr återbetalat under 1 år (2021-01-01).
kreditkort illustration

Vad är ett kreditkort?

Ett kreditkort är ett betalkort men istället för likvida medel sker köpen på en kredit. Nyttjandet av krediten faktureras i efterhand och vid utebliven betalning tillkomma viss ränta. Kreditkort utfärdas av banker och är ofta kopplade till MasterCard eller VISA. I Sverige accepteras kreditkort på alla de ställen som också tar emot betalkort samt hos de flesta e-handlarna.

Jämför kreditkort

Att jämföra kreditkort är mycket smart! Det kommer göra att användningen kommer att bli smidigare, och att du i längden kommer vara nöjd. På så sätt slipper du ansöka om flera olika kreditkort över en tid, utan hålla dig till en och samma bank. Nedan har vi listat några saker som kan vara bra att jämföra i samband med att du kollar på nya kort.

Reseförsäkring

Det är mycket vanligt att du får en reseförsäkring i samband med att du skaffar ett nytt kreditkort. Denna reseförsäkring varierar ofta mellan de olika långivarna och bankerna.

Smartaste du kan göra är därför att jämföra skyddet på din resa. Saker som innefattar är avbeställningsskydd, föresenat flyg och borttappat baggage.

Bonusprogram

En av de absolut viktigaste aspekterna när det kommer till att jämföra kreditkort är att du ansöker om ett kort med bra bonusprogram. Bonusprogrammet kommer vara det som gör att det är värt för dig att handla saker. För allt du handlar får du en återbäring i form av poäng och erbjudanden hos olika samarbetspartners. Det gör att du med hjälp av ditt kredikort kan få fantastiska rabatter, tillgång till flygplatslounger och mycket mera.

Årsavgifter

Kostnaden för att ha ett kreditkort är dess årsavgift. Ofta går det att hitta bra erbjudanden som gör att du första året inte behöver betala alls. Årskostnaden bör vara med i din kalkyl över vad kreditkortet i längden kommer att kosta dig.

Cashback

Cashback är ett ganska ovanligt begrepp men innebär egentligen att du får pengar tillbaka för allting du handlar för. Inte att förväxla med bonusprogram som där du får en återbäring i form av poäng utan detta handlar alltså om riktiga pengar du kan spendera.

Populära kreditkort

Hos oss på Pynta.se hittar du allt som rör ekonomi. De vill säga lån, sparkonto och kreditkort. I denna sektion och på denna undersida har vi tagit fram de populäraste kreditkorten i Sverige 2021. Våra besökare har fått vara med och rösta men även en stor del har vi själva recenserat och analyserat.

Att populariteten kring kreditkort ökar och kommer att kvarstå styrks även av statistik från SCB. Enligt bild 1.1 nedan kan du se att 100% av Sveriges befolkning betalat med ett kort under 2014, 2016 och 2018. Kontanter minskar i rasande fart och ett komplement blir Swish.

Här kommer inom kort en lista med de populäraste kreditkorten.

statistik betalkort, kontanter, kreditkort och swish
Bild 1.1 – Betalningsmetoder Sverige 2014, 2016 och 2018.

Bästa kreditkortet 2024

De allra bästa kreditkortet 2024 har vi tagit fram baserat på en rad faktorer. Det är viktigt att förstå att dessa moment inte passar alla utan är generella. Ett bra kreditkort med de bästa egenskaparna fungerar smärtfritt i vardagen och ger dig även mycket fina förmåner. Nedan är några av de faktorer vi har kollat på i samband med att de bästa kreditkortet 2024 kröntes.

Kreditvillkor

Alla kreditkort har betalnings- samt räntevillkor kopplade till sig. Ränta är en form av avgift som kan bli väldigt dyrt om man inte har råd att betala. Det finns flera kreditkort som erbjuder 30 dagar räntefri kredit. Vilket innebär att så länge du betalar in din faktura varje månad debiteras heller ingen ränta. Vilket är mycket bra.

Årskostnad

Flera kreditkortsgivare och banker tar en årskostnad för dig att använda kreditkortet. Ofta varierar det beloppet mellan 500 upp till 3000 kronor per år. Kostnaden bör vägas emot vilka förmåner som ingår.

Försäkringar

Ofta finns det reseförsäkringar kopplade till kreditkort. Det möjliggör att du vid resa smärtfritt kan få ersättning för borttappat bagage eller förseningar. De allra bästa kreditkorten innehåller en reseförsäkring.

Förmåner

En av de allra vanligaste anledningarna till att våra besökare skaffar ett kreditkort är för att njuta av de bästa kreditkortens förmåner. Det kan vara fira resor, tillgång till lounger, rabatter, återbäring och mycket mera.

Förmåner med ett kreditkort

Att handla på kredit med ett kreditkort innebär ur ett ekonomisk perspektiv en liten risk – och det är ingenting nytt. Anledningen att många väljer att ta den kalkylerade risken är för ett kreditkorts förmåner. Vi har identifierat 4 tydliga förmåner många användare väger in när man väljer ett kreditkort.

Lounger

En av de allra bästa förmånerna för en personer som reser mycket är tillgången till lounger. Olika kortgivare har avtal med flygplatser och lounger som t.ex. Star Alliance.

Bonuspoäng

Bonusen är något vi nämnt tidigare men bör självklart nämnas när det kommer till förmåner. Det är en förmån att spara poäng som går nyttja till flygresor, cashback eller andra köp.