Nya lån

Här presenterar vi en lista över nya lån 2022 så att du enkelt kan hålla dig uppdaterad. Vi vill underlätta för dig genom att vi här nedan presenterar alla tänkbara nya långivare och kreditgivare.

Samtliga lån är så kallade blancolån, det vill säga lån som inte kräver någon säkerhet eller pant. Det finns en stor konkurrens i lånebranschen så det dyker upp hela tiden nya långivare. Med nya aktörer på lånemarknaden får låntagare en större valfrihet och ett bättre utbud. Med det så håller vi oss alltid uppdaterade och på så sätt riskerar du inte att gå miste om ett förmånligt lån från en långivare som tex ännu inte etablerat sig på marknaden. Vill du få mer information om något nytt lån så kan du med fördel fördjupa dig via våra recensioner.

Nya lån 2022


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 25.95 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 25.95 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 100.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Advisa är en av Sveriges största låneförmedlare – hos dem kan du enkelt jämföra alla lånegivare genom endast en ansökan. Du kommer att få konkreta låneförslag. Ingen ansökan är bindande.

Besök webbplats →


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 29.00 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 29.00 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 120.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Enklare samlar och jämför lånegivare så att du får ett enkelt erbjudande med endast en kreditupplysning. Ansökan tar ungefär en minut och kundservicen är öppen varje dag mellan 09 och 21.

Besök webbplats →

nya lån 2022 illustration

Vad är ett nytt lån?

Definitionen av nya lån enligt Pynta.se är följande: en kreditgivare som lanserat på den svenska marknaden de senaste 18 månaderna.

Därav viktigt att inte förväxla med att en privatperson får ett nytt lån beviljat utan istället handlar det om de som ger ut lånen.

Våra krav för nya lån:

  • Lanserat senast 18 månaderna
  • Nytt i Sverige
  • Ny design eller rebranding

Hur ofta lanseras nya lån

Det brukar tillkomma ungefär 6-10 långivare i genomsnitt per år. Det är vanligt att redan etablerade långivare släpper nya låneprodukter under under nya varumärken. Under 2020 har det lanserats 4 nya långivare och 4 låneförmedlare. År 2018 så var det många nya aktörer som kom in på den svenska marknaden, och även ett dussin försvann tack vare den nya räntelagen.

Alla nya lån 2022

Självklart dyker det upp andra nya lån på marknaden väldigt ofta. Men dom flesta låneförmedlarna som dyker upp är lån som inte kräver någon säkerhet. Vi håller oss alltid uppdaterad med all de senaste inom långivare. vårt prioritet är att alltid ge det bästa informationen till er så att ni kan göra ett smart och klok val när det är dags att ta ett lån. Här kan du hitta alla nya lån som kommit mellan 2021-2022 med eller utan UC!

Lån- och kreditgivareLanseringsdatum
Northmill Bank2022
Vivus SE2021
Slantar.nu2021
Merax2021
Lumify2021
Tabell 1.1 – Alla nya lån som lanserats under 2021 och 2022.

Nya långivare

Den svenska marknaden av kredit och långivare har exploderat de senaste åren. Ett ökad efterfrågan i kombination med enklare administration av företag inom sektorn har gjort att marknaden blomstrar. För låntagare ger det generellt bättre erbjudanden, förmåner och villkor. På en högt konkurrerande marknad kommer alltid konsumenternas bästa i åtanke.

Nya långivare är mycket uppdaterade och lanserar ofta en rad nya funktioner. Något som är varit mycket populärt under 2020 och 2021 är direkta utbetalningar och möjligheten att samla ihop lån. Direkta utbetalningar kommer ifrån en ökad efterfrågan där låntagare önskar utbetalningar de tider på dygnet då bankerna normalt inte har öppet. Att samla sina lån har varit ett mycket smart knep för att få ner sina räntekostnader, t.ex. kan du ta ditt lån för bil och båt på samma ställe istället för flera håll.

Andra nymodigheter och nya låneformer är t.ex. P2P-lån. Det är tjänster som kopplar ihop individer och individer som däremellan erbjuder lån. De vill säga du som har ett sparkonto med pengar på kan vända dig till en P2P-aktör och erbjuda att dina pengar lånas ut. Det gör att du istället för räntekostnader får ränteintäkter.

Krav på nya långivare 2022:

  • Godkänt tillstånd av Finansinspektionen
  • Sköta sin tillsyn från Finansinspektionen samt Konsumentverket
  • Kontinuerligt följa andra utsatta lagar och regler

Fördelen med nya lån

Lånemarknaden utvecklas ständigt eftersom vanor och behovs ändras hela tiden. utvecklingen ökar enormt för varje dag så vi tycker att nya långivare är mycket bättre än gamla bolag. Då dom har mer lättillgängligt kundsupport, appar till smartphones, säkrare inloggningsmetoder och tydligare avgifter. Det gör att nya långivare framstår som mer seriösa och man kan även känna sig mer tryggare när det lånar pengar.

Nya lån ger även nya möjligheter för låntagare – om du är intresserad så kommer det här nere en kort förklaring till de två allra största fördelarna.

Nya kreditbedömningar

Om du har svårt att få lån på grund av tidigare betalningsanmärkningar gör alla nya långivare en ny kreditbedömning i samband med varje ansökan. På så sätt kan du som tidigare haft problem med att få lån nu nya möjligheter.

Om du inte har möjlighet att betala för lånet är det heller ingenting du ska ta. Många av de nya aktörerna är så kallade högkostnadskrediter.

Villkor i framkant

Konkurrensmässigt kommer nya aktörer generellt har väldigt bra villkor för att attrahera nya låntagare. En ny generation sätter också press på att produkter ska utformas på ett visst sätt. Hur vi hanterade vår ekonomi för 10 år sedan är långt ifrån hur det kommer att se ut de kommande 10 åren.

Trender hos nya lån

Den 1 januari 2018 förändrades lånemarknaden för snabblån med hårdare reglering när det kommer till villkor och räntor.

Under 2018 och 2019 hände därför väldigt mycket och många produkter och lån utvecklades till det bättre. Villkoren för låntagare blev genast generösare och många företag valde att fokusera på bra erbjudanden istället för höga volymer.

2020 och 2022 har blivit synonymt för den nya marknadens produkter i form aktörer och appar som t.ex. Rocker och Bynk. Det har gjort att många låntagare numera in ansöker via telefon eller blanketter utan direkt via applikationer antingen i form av lån eller kontokrediter. En del av dessa aktörer har även kreditkort kopplade till tjänsterna.

1. Helhetslösning

En av de allra senaste trenderna från både nya kreditgivare och långivare är att man erbjuder en helhetslösning. Det innebär ofta möjligheten till lån, en kredit och avbetalning.

Allt samlas ofta i en läcker applikation där du noggrant kan följa alla dina köp men även hur stort ett lån är.

Vanliga frågor

Vad är definitonen av ett nytt lån?

Definitionen av nya lån och låneprodukt är nya erbjudanden och möjlighet till lån som tidigare inte funnits under samma varumärke.

Vad är fördelarna med ett nytt lån?

Nya lånegivare har ofta välformade produkter som passar marknaden bättre. Ofta är villkoren generösare och användarsnitten/användarupplevelsen mer genomtänka.

Vilken är den senaste lanseringen?

Enligt våra uppgifter är det senaste lånet som lanserats i Sverige Bigbank.

Nya lån utan UC

Ett mycket populärt begrepp när det kommer till att eftersöka lån och krediter är något som benämns som ”utan UC” (läs mer på lån utan UC). Det är ofta för låntagare som önskar att deras krediter inte syns i register, som när man t.ex. söker jobb eller ansöker om större bolån.

Även när man söker ett nytt lån är det populärt att försöka hitta alla nya lån utan UC. Vi kommer därför i denna sektion lista de kreditgivare som inte använder UC och även de har lanserat de senaste 18 månaderna. De vill säga med samma kriterier som övriga nylanserade lån.

Top 3 nya lån 2022 utan UC:

  1. Credifi.se
  2. Rocker
  3. Saldo