Låna 5000 kr

Det är idag enkelt och smidigt att ansöka om ett lån på 5000 kronor. Det finns flera olika låneformer man kan använda sig av och en stor mängd olika långivare. Det kan även gå att låna 5000 kronor om du har betalningsanmärkningar eftersom långivarna gör individuella bedömningar på varje privatperson som ansöker om lån. Lånebeloppet 5000 är ett av de vanligaste beloppen att låna, de allra flesta långivare erbjuder denna summa som antingen minsta lånebelopp eller högsta lånebelopp.

Oavsett anledningen till att du behöver låna 5000 kronor så finns det säkerligen ett flertal långivare som kan erbjuda dig denna lånesumma. Du som har tänkt låna gör bäst i att undersöka hur du kan få det billigaste lånet och om du vill ha det så fort som möjligt så finns det vissa långivare som är snabbare på att betala ut än andra. Vanligtvis så frågar inte långivaren vad du ska låna till, det går även väldigt snabbt att ansöka om ett lån med hjälp av BankID. När man ansöker om ett lån på 5000 kronor får du sedan svar på din förfrågan efter bara några sekunder.

Lån på 5000


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 29.00 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 29.00 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 120.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Enklare samlar och jämför lånegivare så att du får ett enkelt erbjudande med endast en kreditupplysning. Ansökan tar ungefär en minut och kundservicen är öppen varje dag mellan 09 och 21.

Besök webbplats →


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 25.95 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 25.95 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 100.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Advisa är en av Sveriges största låneförmedlare – hos dem kan du enkelt jämföra alla lånegivare genom endast en ansökan. Du kommer att få konkreta låneförslag. Ingen ansökan är bindande.

Besök webbplats →


10 000 – 600 000 kr
2,95 – 29,95%
1 – 15 år
0 kr
Information
Ränta: 2,95 – 29,95%
Löptid: 1 – 15 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 100.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Lendo är en av Sveriges största låneförmedlare och har säkert inte gått någon obemärkt förbi de senaste åren. Man har funnits sedan 2007 och är idag en trogen och flitig tjänst. Men hur bra är Lendo egentligen? Läs vår recension och omdöme.

Besök webbplats →

låna 5000 kr

När man snabbt behöver låna 5000

Vi kan alla hamna i en situation då vi behöver extra tillskott i kassan. Varför man kan behöva låna 5000 kronor kan vara allt från att man är på resa och pengarna börjar ta slut eller att man hade extra mycket räkningar denna månaden. När man åker på en oväntad utgift som exempelvis att bilen går sönder så kan det vara ett bra sätt att snabbt få ett lån för att laga bilen så man kan ta sig till arbetet.

När man behöver låna 5000 så är det vanligt att man använder sig av de lån som kallas SMS-lån eller snabblån. Att låna pengar på detta vis går ofta väldigt snabbt och är väldigt enkelt. Hos oss på Pynta.se kan man enkelt jämföra bland flera olika långivare för att få fram det lån som är billigast för dig. Olika långivare ger olika räntor och avgifter till olika personer eftersom den grundbedömning som görs är individuellt på den kreditupplysning som tas. Av denna anledning kan det vara bra att undersöka vilken långivare som är bäst beroende på om du har ett bra kreditbetyg eller om du kanske har en gammal betalningsanmärkning som kan påverka.

Låna 5000 utan UC

När man vill låna 5000 kronor så kan man i de flesta fall göra detta genom lån utan UC. Den kreditupplysning som görs när du ansöker om lånet registreras alltså inte hos något kreditupplysningsbolag. Att ha många kreditupplysningar hos UC kan påverka din möjlighet att låna i framtiden vilket gör att man oftast vill undvika låneansökningar med UC när det gäller mindre summor.

När man ansöker om ett lån på 5000 kronor utan UC påverkas alltså inte din kreditvärdighet negativt. Det är vanligt att långivarna använder sig av Bisnode och Creditsafe som alternativ till UC. Man bör alltså se det som en fördel att kunna ansöka om lån på 5000 kronor via Bisnode och Creditsafe. Vi har märkt att många som vill låna 5000 söker sig till just långivare som inte tar UC.

Låna 5000 med betalningsanmärkningar

Att ha en eller flera betalningsanmärkningar kan skapa hinder på flera olika sätt. Det kan vara svårt att få ett förstahandskontrakt på en lägenhet eller bara att skaffa ett mobilabonnemang. När det gäller lån så blir det också svårare att få låneansökningar beviljade men det är inte omöjligt. Många av de långivare vi listar erbjuder lån trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar. Olika långivare har olika regler, en del aktörer tillåter maximalt en betalningsanmärkning och andra tillåter flera. Det kan också spela roll hur gamla betalningsanmärkningarna är, det är ofta väldigt svårt att få lån med en ny betalningsanmärkning.

Individuell bedömning

Hos de flesta långivare är det helhetsbilden på din ekonomi som avgör om du kommer bli beviljad ett lån eller inte. Det är relativt enkelt att få låna 5000 om man har en fast inkomst idag och maximalt 1-3 betalningsanmärkningar som är äldre än 6 månader. Skulle det vara så att du har skulder hos kronofogden är det dock nästintill omöjligt att få igenom ett lån hos någon aktör. När man blir beviljad ett lån på 5000 kronor trots att du har betalningsanmärkningar så kan du behöva vara beredd på att lånet kan kosta mer för dig idag än om du hade varit fri från betalningsanmärkningar, detta eftersom du anses vara en större risk.

Vanliga frågor och svar

Kan jag låna 5000 med utbetalning samma dag?

Ja, det finns flera lånegivare som betalar ut lånet så fort det blivit beviljat. Du kan få pengarna på ditt konto inom loppet 60 minuter. Till skillnad från mer traditionella lösningar där det tar 1-3 dagar.

Kan jag få låna 5000 kr på helgen?

Ja, likt att det går sitt lån utbetalat samma dag går det även bra på kvällar och helger. Du behöver ha någon av de stora bankerna tillsammans med BankID. Betalningsmetoden som används är Trustly, vilket möjliggör en så snabb transaktion.

Kan jag ansöka trots betalningsanmärkningar?

Det går bra! Flera lånegivare tillåter tidigare betalningsanmärkningar men inga aktuella skulder hos Kronofogden.

Går det låna 5000 utan UC?

Ja, flera lånegivare använder andra metoder för kreditupplysning. Att låna 5000 kr utan UC innebär att kreditkontrollen sker via Bisnode eller Creditsafe.