Lån utan UC

För dig som vill låna utan att ditt kreditbetyg påverkas, eller som har svårt att ta ett lån med dom vanliga långivare så finns det flera möjligheter. Då kan du istället göra en ansökan hos Bisnode, Creditsafe och Safenode.

Låna utan UC innebär att du tecknar ett lån hos en lånegivare som använder andra metoder för att verifiera din kreditvärdighet än UC. De allra vanligaste alternativet är så kallade snabblån hos kreditgivare, lägre belopp.

Låna pengar utan UC 2024


3000 – 30 000 kr
27,95%
1 – 12 mån
0 kr
Information
Ränta: 27,95%
Löptid: 1 – 12 mån
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder:
Inkomstkrav:
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Brixo är en lånegivare med flexibla återbetalningsvillkor mellan 3000 till 30 000 kr. Utbetalningen sker oftast samma dag och generellt har de goda omdömen och betyg från kunder.

Besök webbplats →


2000 – 5000 kr
39,5%
1 – 10 mån
865 kr
X Det här är en högkostnadskredit
Information
Ränta: 39,5%
Löptid: 1 – 10 mån
Uppläggningsavgift: 865 kr
Krav
Ålder: 18 – 75 år
Inkomstkrav: Inga krav
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Credifi.se erbjuder en konkurrensmässig kontokredit för lån mellan 2000 till 50 000 kr.

Besök webbplats →

X Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

2000 – 70 000 kr
40,25 – 129,59 %
6 mån
0 kr
X Det här är en högkostnadskredit
Information
Ränta: 40,25 – 129,59 %
Löptid: 6 mån
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder:
Inkomstkrav:
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Lumify erbjuder lån med kort återbetalningstid. Deras fokus är att kunna erbjuda snabba beslut, bekväma registreringar och att vara tillgängliga dygnet runt.

Besök webbplats →

X Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
lån utan uc

Vad är ett lån utan UC?

Lån utan UC innebär att man lånar pengar utan att en kreditupplysning tas på dig. Du bör inte vända dig till denna typ av lån om du upplever problem med din betalningsförmåga eller snabbt behöver pengar. Lån utan UC innebär att det är högre räntor, kortare löptider och höga avgifter.

Enda anledningen till att vända sig till denna sida och typ av kreditgivare är om du av olika anledningar att krediten och dess upplysning inte ska hamna i ett klassiskt UC-register. Anledningarna till att man vill det är olika men oftast har man senaste tiden genomfört många förfrågningar.

Varför låna pengar utan UC

Många vill ta lån som inte tar någon kreditupplysning hos UC På grund av olika anledningar. Skillnaden mellan UC och andra kreditupplysningar är att förfrågan hos UC syns i din kreditupplysning. Dom flesta Bankerna använder sig utav kreditupplysningar. Hos många låntagare är det populärt att att ansöka om lån med Bisnode, eller med andra långivare som använder sig utav Creditsafe, då med dessa långivare så påverkas inte ditt UC score.

Vanliga anledningar till varför man söker lån utan UC:

  • Många förfrågningar senaste tiden
  • Tidigare skulder som nu är lösta hos UC

Vanliga lån utan UC

Det finns en rad med olika typer av lån utan UC i Sverige som du kan välja bland. För det första går det att välja olika kreditgivare men det finns även kategorier som kan vara bra att hålla koll på.

Snabblån utan UC

Snabblån är en form av lån som även ibland kallas för SMS-lån. Både snabblån och SMS-lån går att ta utan UC. Alla dessa lån klassas som högkostnadskrediter med en maximal ränta på 40%. Innan du väljer ett sådant lån kommer vi tydligt informera det genom en varningsmarkering.

Läs mer om snabblån.

För företag

Det finns även företagslån utan UC som går att ansöka så länge du har en enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag. Oftast sker det genom enklare krediter som beviljar inköp eller andra investeringar.

Lån utan kreditvärdighet

Du som inte har en kreditvärdighet, de vill säga tidigare skulder eller anmärkningar som påverkar dina möjligheter att ta nya lån. Kreditvärdigheten är ett betyg som inte är centraliserat utan regleras av olika typer av företag. Dålig kreditvärdighet hos UC innebär inte att du kan vända dig till andra kreditgivare.

Fördelar med lån utan UC

Det finns delade meningar kring vilka fördelarna med lån utan UC är. I grund och botten passar den bra för dig som inte vill påverka din kreditvärdighet eller ditt UC-betyg. Det finns även fördelar med att ingen ska kunna se att du tagit ett lån.

Hög kreditvärdighet

Att vara kreditvärdig är mycket viktigt i Sverige i allt från att köpa ett mobilabonnemang eller få bolån för en bostad. Genom att ta flera snabblån eller använda en låneförmedlare kan du sänka din kreditvärdighet. Vilket påverkar alla dessa möjlighet.

Fördelen med ett lån utan UC är då att du inte påverkar din kreditvärdighet. Du behåller då ett bra betyg och kan leva på utan att behöva krångla med andra kreditgivare som är kopplade till UC.

Tips för att låna pengar utan UC

Låna pengar utan UC har sina fördelar och även sina nackdelar. För att minimera det negativa finns det en rad olika tips du kan ha i åtanke för att hela situationen inte ska bli ohållbar. En del kommer förespråka för att man aldrig ska ta ett snabblån som det ofta utan UC är.

1. Planerad inkomst

Du ska aldrig ta ett lån om du inte har en plan på hur det ska betalas tillbaka. Majoriteten av alla låntagare har en sådan, men det är viktigt att poängtera. Större lån kräver ofta en avbetalningsplan över ett par år, medens mindre lån bör du betala tillbaka så fort din lön kommer in nästa månad.

2. Inte belasta viktiga utgifter

I samband med din återbetalning är det också viktigt att du har möjlighet att betala de allra viktigaste utgifterna. Vi klassar viktiga utgifter som hyra och mat. Att inte prioritera dessa utgifter kan få negativa konsekvenser för dig och din familj.

3. Låna inte till nöjen

Ha som regel att aldrig låna till nöjen som festande, spel eller onödiga konsumtion. Att låna till dessa utgifter skapa en destruktiv bana som gör att du på sikt inte har möjlighet att betala tillbaka hela ditt lån.