Lån utan inkomst

Oväntade utgifter kan komma plötsligt – för dig utan fast jobb kan det vara tufft att få ett lån som hjälp på traven. Däremot finns det en rad olika långivare som kan lån utan fast inkomst. Hos oss på Pynta.se hittar har vi sorterat, strukturerat och undersökt möjligheten – så att du enkelt kan gå vidare utan att lägga lika mycket tid som vi gjort.

Låna upp till: 150 000 kr
Minsta belopp: 2000 kr
Längsta löptid: 240 månader
Krav: Betalningsförmåga

Lista för lån utan inkomst


2000 – 70 000 kr
40,25 – 129,59 %
6 mån
0 kr
X Det här är en högkostnadskredit
Information
Ränta: 40,25 – 129,59 %
Löptid: 6 mån
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder:
Inkomstkrav:
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Lumify erbjuder lån med kort återbetalningstid. Deras fokus är att kunna erbjuda snabba beslut, bekväma registreringar och att vara tillgängliga dygnet runt.

Besök webbplats →

X Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
lån utan fast inkomst

Lån utan fast inkomst

Att göra en ansökan är enkelt – ett lån för dig utan fast inkomst behöver inte heller bli dyrt. Ett smart sätt att gå vidare på är att använda en så kallad låneförmedlare. Då får du flera förslag på räntor från banker och kreditgivare som kan tänkas ge dig lån. Du kan välja vilken ränta som är bäst och därefter få pengarna utbetalda. Allt med endast en UC.

Anledningen till att det går bra låna pengar utan inkomst är ofta på grund av att du har andra tillgånger eller en deklarerad inkomst från tidigare år. En bank behöver nödvändigtvis inte heller neka dig för att så är fallet.

Vanliga situationer

Att låna pengar utan fast inkomst är inte alls ovanligt och vi skulle gissa att majoriteten av svenskarna känner igen situationen där banken inte riktigt tror på ens inkomst. Anledningarna till varför banken tror det är flera men i de allra flesta fallen handlar det om att du inte riktigt följt mallen och byggt upp det som önskas.

Ingen inkomst men kapital

En vanlig situation för många är att de tillfälligt utan inkomst. Anledningarna kan variera t.ex. för att man precis sagt upp sig, startat företag eller ska iväg på en lång resa.

Situationen kan vara så att man är utan inkomst men har sparkapital. Detta är något som banken kan ha överseende med, och även bevilja dig lån.

Precis blivit av med arbete

Högavlönade arbeten kan tyvärr komma med korta uppsägningstider. Det sätter många i en situation att under den period man är utan arbete, inte klarar av sin dagliga ekonomi. Många är däremot trygga i att så fort ett nytt jobb är på plats, går det att återbetala.

Deklarerad inkomst

En annan vanlig, om inte den vanligaste, situationen är att du har en låg deklarerad inkomst. Det behöver inte bero på att du i stunden har en dålig inkomst eller inte kan betala din låna. Livet förändras och din inkomst deklareras en gång per år, med viss fördröjning innan det är uppdaterat i dina papper.

lån utan deklarerad inkomst illustration

SMS lån utan inkomst

Beroende på vilket belopp du är intresserad utav att låna finns det egentligen två kategorier som kan var aktuella. Handlar det om belopp under 50 000 kr kan snabblån (också kallat SMS-lån) vara en möjlighet. För belopp över 50 000 kr är det mer lämpligt, och oftast endast möjligt, med ett privatlån.

Om du planerar att ansöka om förstnämnda, de vill säga ett SMS lån utan fast inkomst, bör du vända dig direkt till långivarna för att få bästa möjliga ränta. Ett SMS-lån är en högkostnadskredit och kan bli väldigt dyr om du inte betalar tillbaka i tid. Det är därför viktigt att du har en plan på hur du ska betala tillbaka trots att du är utan inkomst.

på denna sida samlat alla SMSlån utan inkomst så att du enklare kan ta ett bra beslut. Ett bra beslut kommer göra att du sparar pengar på sikt och minimerar risken för att få andra krav.

Tips på bra val:

  • Välj ett SMSlån med låg ränta
  • Låna endast vad du behöver
  • Ha en tydlig plan för att betala tillbaka
lån utan deklarerad inkomst infograhpic

Att tänka på vid lån utan inkomst

Det krävs inte allt för mycket undersökning för att lista ut att lån utan inkomst är relativt riskabelt med tanke på att alla lån kräver en återbetalning, i form av pengar. Att låna för att klara vid vardagen är heller inte hållbart och kan innebära dyra räntor och eventuella betalningsanmärkningar.

Ha en plan

Om du planerar att låna pengar utan fast anställning eller jobb bör du planera det noggrant. Planera in hur mycket du behöver låna, när det ska förbrukar och i vilken takt det kan tänkas betalas tillbaka.

Undvik anmärkningar

I de allra flesta fall går det inte att få ett lån med betalningsanmärkningar. Tänk däremot en extra gång på vikten av att följa din återbetalningsplan. Obetalda fakturor kommer i slutendan att leda till betalningsanmärkningar. Vilket kan skapa sämre förutsättning för dig att ta nya lån i framtiden.

Vanliga frågor

Hur tar jag ett lån utan jobb?

Det är inte tillåtet av kreditgivare att låna ut pengar till personer utan betalningsförmåga. För att låna utan fast inkomst behöver därför kunna påvisa en betalningsförmåga av någon form. Det kan t.ex. vara deltidsarbete, framtida inkomster eller sparkonto.

Vem erbjuder lån utan fast inkomst?

Antalet långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar utan fast inkomst är över 30 st. Du hittar samtliga hos oss på lånarna.se.

Finns det några nackdelar?

Ja! Det finns flera nackdelar. Utan inkomst kan det vara svårt ha en stark betalningsförmåga. Ingen betalningsförmåga kommer att leda till anmärkningar vilket kan skada din kreditvärdighet.

Lån utan deklarerad inkomst – är det OK?

För dig som är intresserad av att låna pengar, men inte har någon deklarerad inkomst finns det möjligheter. Att ta ett lån för en bostad eller andra större finansieringar kan däremot bli knepigt. Din möjlighet som finns kallas ofta för privatlån eller konsumtionslån.

Att skapa rätt förutsättningar i framtiden rekommenderar vi dig att deklarera så mycket inkomst du kan, och för att efterkommande år kunna uppvisa en stark deklaration. I Sverige handlar mycket lån om att ha rätt underlag som bankerna önskar.

Olika lån utan krav på inkomst

Som redan konstaterat är det i grund och botten en relativt knepigt utmaning att låna pengar utan inkomst. Du måste kunna påvisa din förmåga att betala och kravet på inkomst kan ställa till det, om du för tillfället inte har någon inkomst eller deklarerat en sådan senaste året.

Hur som helst finns det i två olika typer av lån som du kan försöka ansökan trots låg inkomst. Dessa är snabba lån och sådana kallade privata lån.

Privatlån utan inkomst

Privatlån utan inkomst är det svåraste att få och kan generellt vara problematiskt. Ofta finns det minimikrav att du ska ha deklarerat minst 100 000 kr på ett år för att kunna ansöka.

En möjlighet är att hitta en medlåntagare som både du litar på och som litar på dig. Då går det att öka sina chanser.

Snabblån utan inkomst

Att söka ett snabblån utan inkomst är väldigt svårt. Snabblån är ofta ett lån med ganska dåliga villkor och medsökande godkänns inte.

Vi har ingen information om hur ofta detta går men vågar nästan säga snudd på aldrig.

Hur din inkomst kontrolleras vid lån

Angiven inkomst kontrolleras alltid av banken. Processen kan variera men i grund och botten behöver banken bekräfta att den betalningsförmågan du uppger också finns. Nedan presenterar vi de tre stegen.

1. Ange i ansökan

Börja med att ange din inkomst i ansökan. Du ska alltid uppge korrekta uppgifter. Är du utan inkomst i skrivande stund ska detta framgå.

2. Banken kontrollerar

Banken kontrollerar dina uppgifter på två sätt. Det vanligaste är att man kontrollerar din taxerade inkomst via deklarationen. Andra är att man begär in intyg i form av t.ex. lönespecifikationer.

3. Komplettering

Om något inte stämmer kan du behöva komplettera med ytterligare uppgifter. Exakt vad det kan vara kan bara banken svara på.

Att ta lån utan inkomst är inte enkelt och du behöver ha någon form av betalningsförmåga i dessa steg.

Lån utan svensk inkomst (utländsk lön)

Arbete utomlands är idag inte ens något ovanligt – majoriteten av svenskarna har någongång mottagit lön i ett annat land. Exempel på populära sådana länder är Norge, Australien, Malta och Danmark. Efter en tids arbete utomlands är det många som vill flytta tillbaka till Sverige och därav med köpa en bostad eller bil.

Att låna utan svensk inkomst kan bli knepigt och det är inte alla banker som godkänner utländsk lön som betalningsförmåga. Det finns egentligen två konkreta lösningar på problemet och det är att antingen låna på plats i ditt nuvarande hemland eller deklarera i Sverige. Sistnämnda går snabbast om det godkänns och det sista kan ta lite tid.