Låneförmedlare

En låneförmedlare hjälper dig att hitta det bästa och billigaste lånet. Allting sker genom en samlad förfrågan och de allra flesta låneförmedlarna har upp till 40 banker och kreditgivare kopplade till sig. Hos oss på Pynta.se hittar du Sveriges bästa låneförmedlare 2022 på ett och samma ställe.

Låneförmedlare (bäst i test)


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 25.95 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 25.95 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 100.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Advisa är en av Sveriges största låneförmedlare – hos dem kan du enkelt jämföra alla lånegivare genom endast en ansökan. Du kommer att få konkreta låneförslag. Ingen ansökan är bindande.

Besök webbplats →


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 29.00 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 29.00 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 120.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Enklare samlar och jämför lånegivare så att du får ett enkelt erbjudande med endast en kreditupplysning. Ansökan tar ungefär en minut och kundservicen är öppen varje dag mellan 09 och 21.

Besök webbplats →


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 25.95 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 25.95 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 100.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Zmarta är ett modernt företag som i grund och botten jämför olika banker och förmedlar olika typer av lån till privatpersoner och företag. Läs gärna hela vår recension och hitta omdöme vad andra tycker innan du ansöker.

Besök webbplats →

Vad är en låneförmedlare?

Låneförmedlare är ett företag vars uppgift är att samla in flera erbjudanden för lån till deras kunder. Det sker genom att kunden först uppger sina uppgifter samt önskat lånebelopp. Dessa uppgifter skickas i sin tur till alla anslutna långivare som återkommer med erbjudanden till kunden. Låneförmedlaren har då agerat som mellanhand och tar ut en avgift emot de ansluta långivaren, inte kunden.

Kraven på en låneförmedlare är många och hårda. Dessa regleras av Finansinspektionen.

Exempel krav på en låneförmedlare:

 • Upplysning om rådgivning om möjligt
 • Tydligt informera om avgifter som förmedlaren tar ut
 • Informera om eventuell provision för förmedling
 • Förmedlaren ska uppge sina kontaktuppgifter

Vad gör en låneförmedlare bäst?

Vilken låneförmedlare som är bäst beror på en rad olika faktorer. De allra viktigaste enligt vår undersökning är kundservice. I grund och botten sker det en liknande förfrågan från förmedlaren till kreditgivare. Däremot finns det en rad faktorer som kan avgöra vilken låneförmedlare som faktiskt är bäst, då tolkningen faktiskt är personlig många gånger. Nedan listar vi några vanliga faktorer som avgör.

Bra service

Att låna pengar via en låneförmedlare är en mycket seriös åtgärd likt att låna direkt via en bank. Om det uppstår frågor eller behov av kompletterande uppgifter i samband med din låneansökan sker detta via låneförmedlaren. De allra bästa låneförmedlarna är då snabba med att ge dig den service som behövs.

Bra låneintervall

Låneintervallet hos en låneförmedlare skiljer sig något åt mellan de olika aktörers som t.ex. Lendo och Zmarta. Lendo har minsta lånebelopp på 10 000 kr och Zmarta på 5000 kr. Maximalt lånebelopp är 600 000 kr.

bästa låneförmedlare

Bäst låneförmedlare 2022

Enligt oberoende undersökningar är den bästa låneförmedlaren 2022 i Sverige Zmarta. De har gott omdöme på flera oberoende sidor som t.ex. TrustPilot och Reco. De har även fått väldigt fina priser för sina tekniska lösningar som möjliggör flera svar inom loppet av några minuter. När det kommer till sin närvaro har de även fått fina priser för närvaron i TV och Radio. Att använda Zmarta för att jämföra lån är idag vedertaget och något majoriteten av svenskarna gör.

Vad som gör en låneförmedlare till den bästa i Sverige är ofta en rad olika faktorer och kriterier. I vår bedömning har vi kollat på räntespannet, kundbetyg, företagsstruktur, låneintervall och återbetalningstid. Den bästa låneförmedlare har lånegivare inom ett visst segment vilket gör att de kan erbjuda vassare och bättre möjligheter till dig.

Kriterier till bästa låneförmedlare 2022:

 • Ränta
 • Kundbetyg
 • Låneintervall (1000 – 600 000 kr)
 • Återbetalningstid

Så avgör vi bästa låneförmedlaren

Att hitta och välja den bästa låneförmedlaren 2022 är ingen enkel uppgift, de flesta är relativt lika och vad som skiljer de åt går inte inte alltid att se direkt. Vi kommer i denna sektion utöka den över och gå in på respektive kriterier av hur analysen genomförs.

Ränta

Räntan på ditt lån är givetvis avgörande. En låneförmedlare arbetar så att de erbjuder räntor inom ett visst spann, det resulterar i att vi i sin tur kollar på vilket lägsta ränta de kan erbjuda och betygsätter därifrån.

Kundbetyg

Kundbetyg är egentligen en av de viktigaste faktorerna då det är upplevelse från personer som tagit eller erbjudits lån på senaste. Vi genomför givetvis egna tester men kan inte ta lån med jämna intervall. Därför kollar vi på externa kundbetyg fr t.ex. TrustPilot för låneförmedlarna.

Låneintervall

Intervallet det spann av hur mycket du kan ansöka om hos låneförmedlaren. De bästa låneförmedlarna erbjuder ett vanligt spann fr 1000 kr upp till 600 000 kr.

Vi kommer beakta detta i vårt test.

Låneförmedlare utan UC

I samband med en låneansökan via de bästa låneförmedlarna sker endast en kreditupplysning via UC. En del av våra användare eftersöker låneförmedlare utan UC som istället använder andra tjänster som t.ex. Bisnode, Creditsafe, Decidas, SafeNode, Syna, Sergel eller Soliditet. Det finns låneförmedlare utan UC och du kan i vår jämförelse över enkelt se vilka av de bästa låneförmedlarna i Sverige som inte använder sig utav UC.

Privatlån är de vanligaste låneformen hos en låneförmedlare och de är oftast inte utan UC. Ofta kan du som inte vill göra en ansökan via UC gå via andra kredittjänster och ofta handlar det då om snabblån. Du kan läsa mer om snabblån och lån utan UC.

Vad är låneförmedling?

Låneförmedling sker av ett företag som mellanhand mellan låntagare och långivare. Förmedlingen möjliggör låntagare att få de allra bästa villkoren och erbjudandena när de jämför lån. För dig som privatperson eller företag som använder tjänsten är det helt kostnadsfritt. Ersättning betalas till låneförmedlaren från kreditgivaren (banken).

Att skicka en ansökan till en låneförmedlare är inte bindande. Du kommer att få förslag baserat på din information och behöver i sista skedet godkänna villkoren genom att signa låneavtalet. Efter det kommer pengarna att betalas ut till ditt konto.

Fördelarna med att använda en låneförmedlare istället för att ansöka till alla banker själv är primärt att det endast behöver göras en ansökan och en kreditupplysning. Andra fördelar är service och transparensen att se de bästa förslagen, t.ex. ränta och amorteringskrav.

Svenska låneförmedlare

Alla låneförmedlare i Sverige behöver vara registrerade hos Finansinspektionen. Ansökan för att bli låneförmedlare kan vara komplicerad och sätter vissa krav på företagen som önskar ha det som verksamhet. Anställda i bolaget bör t.ex. agera helt oberoende och får inte ha en ersättning som blir högre genom att ett visst lån tas framför ett annat.

Antalet låneförmedlare i Sverige är över 10 stycken och alla har digitala tjänster där du kan ansöka direkt i mobilen eller datorn.

Exempel svenska låneförmedlare:

 • Sambla
 • Zmarta
 • Advisa
 • Enklare