Billiga lån

Letar du efter ett billigt lån? Då är du på helt rätt ställe! Pynta.se hjälper dig hitta ett billigare lån med billig ränta. Börja med att kolla listan nedan och klicka sedan vidare till ett alternativ som känns bra. För att kvala in på vår lista behöver man erbjuda schyssta lån till schyssta villkor.

Alla billiga lån


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 29.00 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 29.00 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 120.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Enklare samlar och jämför lånegivare så att du får ett enkelt erbjudande med endast en kreditupplysning. Ansökan tar ungefär en minut och kundservicen är öppen varje dag mellan 09 och 21.

Besök webbplats →

billiga lån illustration

Vad avgör om ett lån är billigt?

Exakt vad som definierar ett billigt lån finns det ingen rättslig eller juridisk term på utan det är upp till den som tar lånet. Det är också viktigt att sätta det i korrelation med vad kostnaden hade varit i annat fall. Med det sagt erbjuder de billigaste lånen huvudsakligen en bra ränta. Ränta är den procentuella delen av lånet som du varje månad betalar en avgift för att ha. Desto mer du betalar av ditt lån, desto billigare blir räntan. Utöver räntan finns det även andra kostnader som påverkar ditt lån.

Kostnader kopplat till ett lån som gör att du kommer undan billigare:

Ränta

Som nämn är räntan ofta den största kostnaden kopplat till ditt lån. En låg ränta genererar ett billigare lån. Exakt vad din ränta blir är ofta en förhandlingsfråga och avgörs genom en rad olika faktorer. Ett lån med högre risk (lägre betalningsförmåga) ger en högre ränta.

För att komma undan med ett så billigt lån som möjligt ska du ha en låg ränta.

Uppläggningsavgift

Gemensamt för billiga lån är också att de inte har någon uppläggningsavgift. Det är i vanliga fall en kostnad som du betalar för att kunna bli beviljad lånet som varierar mellan allt från 100 kr upp till 2000 kr.

Billigaste lånet 2022

Det allra billigaste lånet 2022 enligt våra undersökningar är via låneförmedlaren Sambla. Låneperioden stäcker sig mellan 1 till 20 år och räntan börjar från 2,95%. Den lägsta möjliga räntan för ett privatlån är 2,95%.

Vad gör då att det är billigaste?

De allra billigaste lånen är egentligen inte definierade utifrån deras erbjudande utan är egentligen beroende per individ. Visst, det finns vissa kreditgivare som inte erbjuder låga räntor alls utan endast fokuserar på snabba och dyra krediter. Men förutsatt att en kreditgivare erbjuder hederliga privatlån kan de också ge billiga räntor, vilket kallas för billiga lån.

För att kunna ansöka om ett sådant handlar det snarare om din situation än om bankens. Vi kommer därför i nästa sektion att täcka vad du ska tänka på för att fylla de kriterier som behövs.

Hur du får billiga privatlån

I samband med din ansökan kommer kreditgivaren att utvärdera din profil. Därefter ger man dig ett erbjudande och du får en förslagen ränta. Billiga lån har som förklarat låg ränta och du kommer då få en lägre månadskostnad.

Billigare lån får du av följande faktorer

Det finns ungefär 10 stycken faktorer som påverkar om du kan få ett det billigaste lånet eller inte. Först ut och kanske viktigast är din årsinkomst samt vilken anställningsform.

Tillsammans definierar de din betalningsförmåga och samtidigt bestämmer anställningsformen hur lång respektive kortsiktigt den inkomsten är. En hög lön och trygg anställning sänker din ränta.

Vidare avgör också din ålder, civilstatus och bostadsort kostnaden. En högre ålder innebär ofta lägre risk.

Till sist påverkas den räntan du kommer att få av hur mycket krediter du har sedan innan samt har sökt senaste tiden. För att få billiga lån har du lågt antal skulder och genomfört få ansökningar på senaste.

För att bli beviljad lån

Om du känner att föregående paragraf är en förklaring av dig, och att du ligger bra till kan din chans att få ett billigt lån vara stor. Trots att du tickar alla bockar finns det vissa krav som man även måste uppfylla.

Dessa är:

  • Du ska vara 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Mindre än 300 000 kr i skulder idag
  • Färre än 10 ansökningar senaste året

Vanliga frågor

Vilket är det billigaste lånet 2022?

Billigaste lånet hittar du via Sambla och räntan är 2,95%. För att bli beviljad ett sådant lån behöver du uppfylla en del krav. Läs mer på vår sida och i sektionen över.

Vad definierar billiga lån?

Gemensamt för samtliga lån till schyssta villkor och låg ränta är:

– De ställer höga krav på de sökande
– De erbjuder privatlån (ej snabblån)
– Lånebelopp mellan 5000 – 600 000 kr