Billiga lån

Letar du efter ett billigt lån? Då är du på helt rätt ställe! Pynta.se hjälper dig hitta ett billigare lån med billig ränta. Börja med att kolla listan nedan och klicka sedan vidare till ett alternativ som känns bra. För att kvala in på vår lista behöver man erbjuda schyssta lån till schyssta villkor.

Antal billiga lån: 6 st
Billigast ränta: 2,95%
Billigaste privatlånet: Northmill Bank
Billigaste låneförmedlare: Enklare

Alla billiga lån


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 29.00 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 29.00 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 120.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Enklare samlar och jämför lånegivare så att du får ett enkelt erbjudande med endast en kreditupplysning. Ansökan tar ungefär en minut och kundservicen är öppen varje dag mellan 09 och 21.

Besök webbplats →


1000 – 50 000 kr
4,9 – 19,90 %
Flexibel
0 kr
Information
Ränta: 4,9 – 19,90 %
Löptid: Flexibel
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 20 år
Inkomstkrav: Deklarerad inkomst
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Northmill Bank är en långivare som erbjuder klassiska bankkonton, sparkonto och kontokrediter. De är ett modernt alternativ till de klassiska bankerna med en schysst och snygg app. Läs gärna hela vår recension och hitta omdöme vad andra tycker om Northmill Bank.

Besök webbplats →


5000 – 600 000 kr
2.95 – 29.00 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 29.00 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 120 000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Ekonomen är en tjänst som hjälper dig hitta de bästa lånevillkoren. De har funnits sedan 2022 och har 38 kopplade banker och långivare. Läs vår recension med tillhörande omdömen.

Besök webbplats →


10 000 – 600 000 kr
2,95 – 29,95%
1 – 15 år
0 kr
Information
Ränta: 2,95 – 29,95%
Löptid: 1 – 15 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 100.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Lendo är en av Sveriges största låneförmedlare och har säkert inte gått någon obemärkt förbi de senaste åren. Man har funnits sedan 2007 och är idag en trogen och flitig tjänst. Men hur bra är Lendo egentligen? Läs vår recension och omdöme.

Besök webbplats →


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 25.95 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 25.95 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 100.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Zmarta är ett modernt företag som i grund och botten jämför olika banker och förmedlar olika typer av lån till privatpersoner och företag. Läs gärna hela vår recension och hitta omdöme vad andra tycker innan du ansöker.

Besök webbplats →


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 25.95 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 25.95 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 100.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Advisa är en av Sveriges största låneförmedlare – hos dem kan du enkelt jämföra alla lånegivare genom endast en ansökan. Du kommer att få konkreta låneförslag. Ingen ansökan är bindande.

Besök webbplats →

billiga lån illustration

Vad avgör om ett lån är billigt?

Exakt vad som definierar ett billigt lån finns det ingen rättslig eller juridisk term på utan det är upp till den som tar lånet. Det är också viktigt att sätta det i korrelation med vad kostnaden hade varit i annat fall. Med det sagt erbjuder de billigaste lånen huvudsakligen en bra ränta. Ränta är den procentuella delen av lånet som du varje månad betalar en avgift för att ha. Desto mer du betalar av ditt lån, desto billigare blir räntan. Utöver räntan finns det även andra kostnader som påverkar ditt lån.

Kostnader kopplat till ett lån som gör att du kommer undan billigare:

Ränta

Som nämn är räntan ofta den största kostnaden kopplat till ditt lån. En låg ränta genererar ett billigare lån. Exakt vad din ränta blir är ofta en förhandlingsfråga och avgörs genom en rad olika faktorer. Ett lån med högre risk (lägre betalningsförmåga) ger en högre ränta.

För att komma undan med ett så billigt lån som möjligt ska du ha en låg ränta.

Uppläggningsavgift

Gemensamt för billiga lån är också att de inte har någon uppläggningsavgift. Det är i vanliga fall en kostnad som du betalar för att kunna bli beviljad lånet som varierar mellan allt från 100 kr upp till 2000 kr.

Det är en administrativ avgift som lånegivare och förmedlare tar ut i samband med att ditt lån kontrolleras och potentiellt beviljas. Avgiften betalas endast om lånet blir godkänt och det är inte helt ovanligt att uppläggningsavgiften är 0 kronor.

Faktura-avgift

En annan vanlig avgift är faktura-avgiften. Det är en kostnad som långivare kan ta ut för att skicka inbetalningskort/faktura till dig varje månad. Hos vissa långivare går det att välja bort denna avgift om du väljer moderna alternativ som t.ex. e-faktura eller autogiro.

Effektiv ränta

Effektiv ränta är ett begrepp som kan vara bra att beakta när det kommer till billiga lån för det är just vad effektiv ränta mäter.

Den effektiva räntan är din vanliga ränta i kombination med avgifter i förhållande till beloppet du valt att låna.

Låt oss ta ett exempel:

Ditt lån: 250 000 kr
Avbetalningsperiod: 12 år
Ränta: 5,5%
Avgifter: Uppläggning och avi
Effektiva ränta: 5,69%

Amortering

Vi kommer även ta med amortering i denna sektion om vad som avgör att ditt lån blir billigt eller inte. Det är inte helt korrekt efter som amortering inte kan klassas som en kostnad, utan en avbetalning och indirekt sparande.

Däremot påverkar amorteringen det belopp som banken varje månad kommer att kräva in. Vilket kan kännas som att du får mer pengar över till vardagen.

Amorteringen är ingenting du kan påverka själv förutom när det kommer till bostadslån.

Billigaste lånet 2024

Det allra billigaste lånet 2024 enligt våra undersökningar är via låneförmedlaren Enklare.se. Låneperioden stäcker sig mellan 1 till 20 år och räntan börjar från 2,95%. Den lägsta möjliga räntan för ett privatlån är 2,95%.

Vad gör då att det är billigaste?

De allra billigaste lånen är egentligen inte definierade utifrån deras erbjudande utan är egentligen beroende per individ. Visst, det finns vissa kreditgivare som inte erbjuder låga räntor alls utan endast fokuserar på snabba och dyra krediter. Men förutsatt att en kreditgivare erbjuder hederliga privatlån kan de också ge billiga räntor, vilket kallas för billiga lån.

För att kunna ansöka om ett sådant handlar det snarare om din situation än om bankens. Vi kommer därför i nästa sektion att täcka vad du ska tänka på för att fylla de kriterier som behövs.

billiga lån infographic

Hur du får billiga privatlån

I samband med din ansökan kommer kreditgivaren att utvärdera din profil. Därefter ger man dig ett erbjudande och du får en förslagen ränta. Billiga lån har som förklarat låg ränta och du kommer då få en lägre månadskostnad.

Billigare lån får du av följande faktorer

Det finns ungefär 10 stycken faktorer som påverkar om du kan få ett det billigaste lånet eller inte. Först ut och kanske viktigast är din årsinkomst samt vilken anställningsform.

Tillsammans definierar de din betalningsförmåga och samtidigt bestämmer anställningsformen hur lång respektive kortsiktigt den inkomsten är. En hög lön och trygg anställning sänker din ränta.

Vidare avgör också din ålder, civilstatus och bostadsort kostnaden. En högre ålder innebär ofta lägre risk.

Till sist påverkas den räntan du kommer att få av hur mycket krediter du har sedan innan samt har sökt senaste tiden. För att få billiga lån har du lågt antal skulder och genomfört få ansökningar på senaste.

För att bli beviljad lån

Om du känner att föregående paragraf är en förklaring av dig, och att du ligger bra till kan din chans att få ett billigt lån vara stor. Trots att du tickar alla bockar finns det vissa krav som man även måste uppfylla.

Dessa är:

  • Du ska vara 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Mindre än 300 000 kr i skulder idag
  • Färre än 10 ansökningar senaste året

Vanliga frågor

Vilket är det billigaste lånet 2024?

Billigaste lånet hittar du via Enklare och räntan är 2,95%. För att bli beviljad ett sådant lån behöver du uppfylla en del krav. Läs mer på vår sida och i sektionen över.

Enklare är en låneförmedlare och samlar in uppgifter från upp till 30 banker i Sverige. Om du vill ta ett lån direkt via en bank är billigaste lånet Northmill Bank med en ränta med start från 4,9%.

Vad definierar billiga lån?

Gemensamt för samtliga lån till schyssta villkor och låg ränta är:

– De ställer höga krav på de sökande
– De erbjuder privatlån (ej snabblån)
– Lånebelopp mellan 5000 – 600 000 kr