Låna till resa

Att åka på semester eller fara på en resa är inte gratis. Känner du att du verkligen vill åka på semester ensam eller med din familj men du har inte riktigt kapitalet för att finansiera resan? Att låna pengar till en resa är inte alls ovanligt bland oss svenskar. Det finns bra lån med låg ränta som passar perfekt för detta ändamål.

Oavsett om du vill spendera fri tid på en solsemester eller om hela familjen vill åka på en skidresa uppe i alperna så förtjänar vi alla att någon gång unna oss det där extra och fara på en semester. Att ta ett reselån kan göra din semester lite dyrare men det kan vara värt det för alla fina minnen. Det är inte heller alla som har möjlighet att spara undan pengar varje månad till en resa, det kan då vara ett alternativ att ansöka om ett lån där du kan betala tillbaka en låg månadskostnad varje månad i efterhand för att kunna åka på resan.

Låna pengar till resa 2024


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 29.00 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 29.00 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 120.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Enklare samlar och jämför lånegivare så att du får ett enkelt erbjudande med endast en kreditupplysning. Ansökan tar ungefär en minut och kundservicen är öppen varje dag mellan 09 och 21.

Besök webbplats →


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 25.95 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 25.95 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 100.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Advisa är en av Sveriges största låneförmedlare – hos dem kan du enkelt jämföra alla lånegivare genom endast en ansökan. Du kommer att få konkreta låneförslag. Ingen ansökan är bindande.

Besök webbplats →

låna pengar till resa

Låna pengar till resa

Vanlig metod för att låna pengar till rese är antingen genom privatlån eller snabblån. Det förstnämnda alternativet är attraktivast och du får oftast bäst ränta. När du vill åka på din efterlängtade semester men märker att din ekonomi inte tillåter det så kan ett lån vara ett alternativ som en lösning på situationen, så länge din inkomst kan bära kostnaderna i efterhand för lånet.

Ett snabblån är ett lån där pengarna hastigt betalas ut efter accepterat låneerbjudande, det är det allra vanligaste lånet att ansöka om när man vill låna pengar till en resa. Ett snabblån kan variera från allt mellan 1000 kr upp till 50 000 kr. Det allra bästa är om du kan finansiera den största delen själv och sedan kanske kunna ta ett lite mindre lån för att få fram de sista nödvändiga pengarna för att kunna åka på semestern. Ett snabblån räknas som en högkostnadskredit vilket innebär att de har oftast ganska höga räntor, detta innebär i sin tur att man så fort som möjligt bör betala av sitt reselån.

Om du funderar på att ta ett reselån får du räkna med att lånet behöver betalas tillbaka senast ett år efter att du lånat pengarna. Som tidigare nämnt vill man ofta betala av ett reselån så fort som möjligt, du kanske får ta en större del av din inkomst efter resans gång för att betala av lånet. Det viktigaste att tänka på är den slutgiltiga räntan och budgetera för hur länge du kommer att betala av lånet. Gör alltid en kalkyl och säkerställ att det går ihop att sedan kunna betala tillbaka lånet.

Exempel på reselån

Lånegivare som erbjuder privat- och snabblån för resor.

  1. Spendwise – Upp till 350 000 kr
  2. Northmill Bank – Upp till 50 000 kr
  3. Resurs Bank – Upp till 500 000 kr
  4. Bank Norwegian – Upp till 600 000 kr

Ansök om semesterlån

Att ansöka och låna pengar till resa är mycket enkelt och kan göra direkt hos flera kreditgivare eller via en låneförmedlare. Beroende på hur mycket du väljer att ansöka om och hos vem du väljer kan det variera hur snabbt pengarna betalas ut men vanligtvis inom loppet av ett dygn.

1. Jämför reselån

Börja med att jämföra reselån. De faktorer som är viktiga att kolla på är räntan, återbetalning och eventuella andra avgifter. För resa kan det vara bra med en kortare återbetalning samt låge avgifter.

2. Fyll i dina uppgifter

Välj kreditgivare som uppfyller dina krav. Börja med att fylla i alla uppgifter som begärs. Ofta handlar det om vad pengarna ska användas till, uppgifter om dig och att du godtar villkoren.

3. Se ditt svar

Inom en rimlig tid får du ett svar från kreditgivaren med exakt möjligt lånebelopp och alla kopplade villkor. Om allting känns bra kan du välja att godkänna avtalet.

4. Åk på semester

Några dagar efter att du har godkänt villkoren och avtalet kommer pengarna att betalas ut till dig. Du är nu redo att boka din semester.

Hur mycket kan det kosta med ett reselån?

Den största faktorn som avgör hur mycket det kommer att kosta dig för att låna pengar till en semester är först och främst vilket belopp du lånar och utöver detta beror det på din kreditvärdighet. Det är viktigt att ta reda på den effektiva räntan där man inkluderar alla avgifter såsom uppläggnings och aviseringsavgifter för att få reda på vad det totala lånet kommer att kosta dig i slutändan. Försök att budgetera och göra en så kort avbetalningstid som möjligt för att hålla lånets kostnader inom rimliga gränser för vad en semester för dig kan få kosta.

För att få den lägsta räntan och den minsta totala kostnaden är det bästa du kan göra att jämföra olika långivare mellan varandra. Som tidigare nämnt så är marknaden väldigt bred och vi rekommenderar dig att gå igenom våran lista på valda långivare som vi klassar som bra. Det lånet du kommer att bli erbjuden och vilken ränta du får är dock alltid individuellt och baseras på din kreditvärdighet eftersom ett snabblån alltid tas utan säkerhet.

Andra alternativ för reselån

Det finns även andra lösningar när man ska åka på semester och är osäker om semesterkassan räcker. Det finns möjlighet att ta en kontokredit. När du ansöker om en kontokredit så blir du godkänd ett visst kreditbelopp som du sedan kan använda som du själv behagar. Detta är ett bra sätt att säkerställa att pengarna inte tar slut mitt i resan om det är så att du är osäker på vad det kostar att vistas i landet exempelvis. En kontokredit har blivit ett väldigt populärt alternativ att använda sig av eftersom att du inte låser fast dig till en lånad summa utan istället kan låna just den summa du behöver och sedan har möjlighet att snabbt och enkelt betala tillbaka beloppet på din nästa lön.

Man kan säga att en kontokredit fungerar likt ett kreditkort med undantaget att du inte har ett fysisk kreditkort. Du kommer med en kontokredit endast betala ränta för den del du faktiskt använder. Om du blir godkänd exempelvis 10 000 kr men bara använder 3000 kr av dessa så kommer du endast behöva betala ränta för det lägre beloppet. Om du sedan betalar redan nästa lön så kan du räkna med en väldig låg ränta som kanske inte alls kostar så mycket.

Låna till semester med betalningsanmärkning

Trots att man kanske tror det så är det inte omöjligt att ta ett lån till semester om man har en betalningsanmärkning. Lånebolagen kommer att utföra en kreditkontroll när du ansöker om ett snabblån, denna kreditkontroll går igenom helheten av din ekonomi och vad du har för inkomst. Det finns ofta olika krav hos olika långivare och de finns långivare som accepterar att du har flera betalningsanmärkningar så länge de inte är väldigt nya betalningsanmärkningar. Om du i övrigt har en god skött ekonomi och en fast inkomst så behöver det inte alls vara några problem med att få ett lån till en semester. Det du kan få räkna med om du tar ett lån med betalningsanmärkning är att slutbeloppet på vad ditt lån kommer att kosta kan bli dyrare än för en person som inte har en betalningsanmärkning.

Vanliga frågor

Hur mycket går det att låna till resa?

Flertalet lånegivare beviljar lån upp till 600 000 kronor för dig som vill låna pengar till resa.

Går det bra att låna när jag är utomlands?

Ja! Om det har uppstått problem medens du är utomlands går det bra att söka lån via Bank-ID. Detta kan vara räddningen på en mycket knivig situation.

Vad blir kostnaden för ett semesterlån?

Du betalar alltid en ränta på ditt lån, det är en kostnad som banken tar ut. Ränta betalas månadsvis.