Företagslån utan säkerhet

Ett företagslån utan säkerhet innebär att du inte lämnar någon säkerhet i form av fastighet, inventarier eller andra tillgångar till banken. Oftast erbjuds det till både nystartade och etablerade företag och kan tas både direkt eller via förmedlare.

Vad är speciellt för företagslån utan säkerhet?

När det kommer till företagslån utan säkerhet är det i grund och botten två saker som skiljer sig från ett vanligt företagslån, och det är hur mycket du kan låna och vilken takt du behöver amortera.

Det maximala beloppet som lånas ut till företag utan säkerhet är oftast 500 000 kr. Ett lån på en sådan summa eller liknande kan vara en stor avgörande summa för att en småföretagare ska kunna klara av en tillfällig period av dålig lönsamhet eller likviditet. Kanske krävs det nya inventarier för att kunna expandera. När man söker ett företagslån utan säkerhet så ställs hårda krav på ekonomisk historik och betalningsförmåga.

När det gäller företagslån utan säkerhet så pratar man ofta om kortare amorteringstider. Det kan vara allt från någon månad upp till två år. Amorteringstiden kan därför anses vara betydligt kortare är lån som tas med säkerhet. Som tidigare nämnt så är det även vanligt att gå i personlig borgen när du tar ett företagslån utan säkerhet. Det innebär också att återbetalningskrav kommer att hamna på dig personligen som i en enskild firma exempelvis, om företaget inte klarar av att betala av lånet.

Positivt med företagslån utan säkerhet

När du söker efter ett företagslån utan säkerhet så kommer du säkerligen stöta på en hel del mindre aktörer som inte kräver samma dokumentation och uppvisande av papper och affärsplaner. Vi märker av enklare ansökningsprocesser och snabb utbetalning av lån utan säkerhet. Det gäller att urskilja mindre aktörer på marknaden eftersom det finns både bra och dåliga långivare i branschen.