Körkortslån

Längtar du efter den enorma friheten man kan få med ett körkort men pengarna räcker inte till?

Det finns möjligheter att låna pengar till körkort och vi vill hjälpa dig att lista olika långivare så att du enkelt kan komma vidare men en ansökan. Möjligheten att ha ett körkort och kunna åka vart man vill är väldigt underlättande och samtidigt väldigt viktigt i många sammanhang exempelvis när man söker ett arbete. Att ta ett körkort i Sverige idag kostar mellan 5000 till 25 000 kr.

Se över din möjlighet att få hjälp finansiera ett körkort via långivarna nedan.

Antal körkortslån: 9 st
Typ av lån: Blanco
Bra val: Enklare
Återbetalningsperiod: 1 – 20 år

Låna till körkort 2024


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 29.00 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 29.00 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 120.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Enklare samlar och jämför lånegivare så att du får ett enkelt erbjudande med endast en kreditupplysning. Ansökan tar ungefär en minut och kundservicen är öppen varje dag mellan 09 och 21.

Besök webbplats →


5000 – 600 000 kr
2.95 – 29.00 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 29.00 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 120 000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Ekonomen är en tjänst som hjälper dig hitta de bästa lånevillkoren. De har funnits sedan 2022 och har 38 kopplade banker och långivare. Läs vår recension med tillhörande omdömen.

Besök webbplats →


10 000 – 600 000 kr
2,95 – 29,95%
1 – 15 år
0 kr
Information
Ränta: 2,95 – 29,95%
Löptid: 1 – 15 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 100.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Lendo är en av Sveriges största låneförmedlare och har säkert inte gått någon obemärkt förbi de senaste åren. Man har funnits sedan 2007 och är idag en trogen och flitig tjänst. Men hur bra är Lendo egentligen? Läs vår recension och omdöme.

Besök webbplats →

körkortslån

Vad kostar ett körkort?

Ett körkort kostar från 5000 kr upp till 25 000 kr. Allting beror på hur många körlektioner du behöver ta och hur förberedd du är. Har du haft möjligheten att övningsköra tidigare? Har du aldrig någonsin suttit i en bil? Vanligtvis så krävs det fler körlektioner om du inte har hört mycket bil tidigare. En körlektion kan kosta allt mellan 400 till 800 kr och är ofta mellan 40 till 60 minuter lång.

Det är vanligt att många får pengar till körkortet av sina föräldrar eller att man har sparat ihop till detta själv. Det är dock ingen självklarhet för alla och det finns många som tar ett lån för att kunna ta ett körkort. Kanske har du ett jobb som väntar i framtiden som kräver att du har ett körkort. Ett bra sätt att dra ned lånekostnaderna är att försöka övningsköra så mycket som möjligt med dina föräldrar eller någon bekant. Desto mer tid du kan lägga på övningskörning med dina vänner eller föräldrar så kommer du behöva mindre körlektioner via körskola. Detta i sin tur leder ju då till ett betydligt billigare slutpris för ditt körkort.

Låna pengar till körkort

Att låna pengar till körtkort är möjligt och ingenting konstigt. För att tydliggöra hur det går till har valt dela upp frågan i en rad olika underkategorier.

Vem kan jag låna av?

Du kan antingen vända dig till en svensk bank eller CSN. Svenska banker och kreditgivare godkänner körkortslån i mån av din kreditvärdighet och inom rimligheten hur mycket körkortet planerar att kosta. CSN godkänner lån till för B-körkort till dig med gymnasieexamen.

Hur mycket kan jag låna?

Privata kreditgivare (vad vi kallar svenska banker) har inget maxbelopp utan bedömer din motivering till hur mycket du behöver att låna. CSN godkänner lån upp till 15 000 kr och betalar ut vid tre tillfällen efter att din utbildning fortlöper.

När betalas pengarna ut?

Körkortslån från en svensk lånegivare betalas ut snabbt inom 72 timmar från att din ansökan har blivit godkänd. CSN betalar ut pengarna efter att du uppfyllt olika krav och sista betalningen sker när intyg från körskolan inkommit till CSN.

Ansök om lån till körkort (steg för steg)

Om du har kommit fram till att du vill låna pengar till körkort så är det väldigt smart att gå igenom olika långivare och jämföra olika låneerbjudanden. Viktigt att nämna är att vi i detta exempel kommer gå via ett privatlån/blanco.

Ansökningar är aldrig bindande och det bästa sättet är just att göra flera ansökningar för att ställa erbjudanden mot varandra för att försöka få fram den lägsta räntan samt de bästa villkoren.

Räkna med att ansökningen består av att du skriver in dina uppgifter och verifierar i slutändan med Mobilt BankID. Genom att använda Mobilt BankID så kommer du att snabba på processen mycket jämfört med att skicka olika dokument fram och tillbaka.

Så ansöker du om ett körkortslån:

  • Boka in lektioner och slutprov
  • Beräkna totala kostnaden för körkortet
  • Ansök om ett körkortslån
  • Invänta besked
  • Vid godkänt lån – boka in lektioner och slutprob

Dela upp lån

Det kan vara svårt att på förhand se exakt vad det kommer kosta för dig i slutändan att ta ett körkort, därför är det bra att undersöka marknaden ganska snabbt för att se om du kan bli erbjuden ett lån med bra ränta och schyssta villkor. Du kan med hjälp av trafikskolan ofta ta fram ett ungefärligt pris på vad det kommer att kosta för dig att ta ett körkort, på detta vis kan du låna pengarna och skulle det sedan visa sig att det kostade mindre än du trott så kan man betala tillbaka resterande pengar till långivaren för att sänka kostnaderna. Dock så kan du ju även ta ett mindre lån till att börja med för att sedan komplettera med ett till om pengarna inte räcker till hela kostnaden.

Villkor för körkortslån

För att bli godkänd ett lån till körkort behöver du uppfylla de villkor och krav som en lånegivare ställer på dig.

Kraven är det första du behöver uppfylla för att kunna genomföra en ansökan. Utöver det behöver du även ha en betalningsförmåga för att återbetala lånet.

Krav för körkortslån:

  • Ha fyll 18 år
  • Ha uppsåt att ta körkort
  • Inte har B-körkort sedan tidigare
  • Kunna uppvisa bokning för uppkörning

Sammanfattning

Det är många som lånar pengar för att ta ett körkort. Med ett privatlån krävs ingen säkerhet utan det baseras fullständigt på din kreditvärdighet om du kommer att bli beviljad ett lån. Du behöver oftast bara uppfylla krav på en minsta inkomst och visa att du är över 18 år gammal.

Om det skulle vara så att du inte får igenom ett lån så kan det ändå vara möjligt att med en medsökande bli beviljad ett lån. Om långivaren bedömer att du med en medsökande fastställer att återbetalning av lånet kommer att utföras. Det positiva med att ta ett lån för ett körkort är exempelvis om du får ett jobb på grund av detta vilket i sin tur innebär att du väldigt snabbt kan återbetala lånet till långivaren.