Körkortslån

Längtar du efter den enorma friheten man kan få med ett körkort men inte har råd? Det finns möjlighet att ta lån till körkort och vi vill hjälpa dig att lista olika långivare så att du kan jämföra olika låneerbjudanden och samtidigt hitta den lägsta räntan. Möjligheten att ha ett körkort och kunna åka vart man vill är väldigt underlättande och samtidigt väldigt viktigt i många sammanhang exempelvis när man söker ett arbete. Att ta ett körkort i Sverige idag kostar oftast ganska mycket beroende på hur många körlektioner du behöver ta.

Låna till körkort 2022


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 29.00 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 29.00 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 120.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Enklare samlar och jämför lånegivare så att du får ett enkelt erbjudande med endast en kreditupplysning. Ansökan tar ungefär en minut och kundservicen är öppen varje dag mellan 09 och 21.

Besök webbplats →

körkortslån

Jämför lån till körtkort

När du funderar på att ta ett lån för att få pengar till ett körkort så tycker vi att det är viktigt att undersöka marknaden och ta fram olika alternativ för att få fram det bästa erbjudandet för dig och din ekonomiska situation. Du kan öka dina chanser markant att få ett lån genom att jämföra olika långivare. Marknaden är väldigt bred och det finns dessutom många långivare som vi klassar som dåliga eftersom vi inte tycker att de uppfyller kravet på schyssta villkor och en acceptabel ränta. Att ta ett dyrt lån med en orimligt hög ränta är väldigt kostsamt och sällan värt det. Häng med oss i vår recension för att få reda på viktiga saker att tänka på och hur du gör för att få fram det bästa låneerbjudandet.

Vad kostar ett körkort?

Ett körkort kan kosta allt mellan 5000 kr upp till 25 000 kr. Allting beror på hur många körlektioner du behöver ta och hur förberedd du är. Har du haft möjligheten att övningsköra tidigare? Har du aldrig någonsin suttit i en bil? Vanligtvis så krävs det fler körlektioner ju mindre du har kört bil. En körlektion kan kosta allt mellan 400 kr till 800 kr och är ofta mellan 40 till 60 minuter lång.

Det är vanligt att många får pengar till körkortet av sina föräldrar eller att man har sparat ihop till detta själv. Det är dock ingen självklarhet för alla och det finns många som tar ett lån för att kunna ta ett körkort. Kanske har du ett jobb som väntar i framtiden som kräver att du har ett körkort. Ett bra sätt att dra ned lånekostnaderna är att försöka övningsköra så mycket som möjligt med dina föräldrar eller någon bekant. Desto mer tid du kan lägga på övningskörning med dina vänner eller föräldrar så kommer du behöva mindre körlektioner via körskola. Detta i sin tur leder ju då till ett betydligt billigare slutpris för ditt körkort.

Ansök om lån till körkort

Om du har kommit fram till att du vill låna pengar till körkort så är det väldigt smart att gå igenom olika långivare och jämföra olika låneerbjudanden. Ansökningar är aldrig bindande och det bästa sättet är just att göra flera ansökningar för att ställa erbjudanden mot varandra för att försöka få fram den lägsta räntan samt de bästa villkoren. Räkna med att ansökningen består av att du skriver in dina uppgifter och veriferar i slutändan med Mobilt BankID. Genom att använda Mobilt BankID så kommer du att snabba på processen mycket jämfört med att skicka olika dokument fram och tillbaka.

Dela upp lån

Det kan vara svårt att på förhand se exakt vad det kommer kosta för dig i slutändan att ta ett körkort, därför är det bra att undersöka marknaden ganska snabbt för att se om du kan bli erbjuden ett lån med bra ränta och schyssta villkor. Du kan med hjälp av trafikskolan ofta ta fram ett ungefärligt pris på vad det kommer att kosta för dig att ta ett körkort, på detta vis kan du låna pengarna och skulle det sedan visa sig att det kostade mindre än du trott så kan man betala tillbaka resterande pengar till långivaren för att sänka kostnaderna. Dock så kan du ju även ta ett mindre lån till att börja med för att sedan komplettera med ett till om pengarna inte räcker till hela kostnaden.

Välj ditt lån

När du hittar ett lån som du tycker uppfyller kraven på schyssta villkor och en bra ränta så accepterar du erbjudandet. Vanligtvis går det väldigt fort att få pengarna in på ditt bankkonto. Vi rekommenderar att du är smart och försöker betala av lånet så fort som möjligt. Det finns olika sätt som man kan dra ned på lånekostnaderna såsom att lägga betalningen på autogiro för att slippa aviavgift. Man kan försöka ta på sig extrajobb för att försöka betala av lånet så fort som möjligt. Se till att alltid budgetera och planera för lånet och betala alltid i tid.

CSN Körkortslån

Som studerande med csn lån så kan du med dessa pengarna lägga på att även betala för körkortsutbildningen. Detta är extremt förmånligt då man med csn har väldigt bra ränta mot för vad andra banker kommer att kunna erbjuda dig som studerande. Oftast får man ränta utvärderad baserad på sin inkomst och möjlighet att betala tillbaka och då som student får man ofta hög ränta. Vi rekommenderar därför dig med csn lån att kolla där istället för via en bank.

Sammanfattning

Det är många som lånar pengar för att ta ett körkort. Med ett privatlån krävs ingen säkerhet utan det baseras fullständigt på din kreditvärdighet om du kommer att bli beviljad ett lån. Du behöver oftast bara uppfylla krav på en minsta inkomst och visa att du är över 18 år gammal.

Om det skulle vara så att du inte får igenom ett lån så kan det ändå vara möjligt att med en medsökande bli beviljad ett lån. Om långivaren bedömer att du med en medsökande fastställer att återbetalning av lånet kommer att utföras. Det positiva med att ta ett lån för ett körkort är exempelvis om du får ett jobb på grund av detta vilket i sin tur innebär att du väldigt snabbt kan återbetala lånet till långivaren.