Kontokredit

Kontokredit är ett form av lån och kreditlina som du efter att ha beviljats kan begära uttag ifrån. Du betalar endast ränta på den kontokredit du väljer att utnyttja, som en form av tillgodo. Det finns idag över 30 olika kreditgivare som erbjuder kontokredit, varav 23 st är kontokredit utan UC där kreditprövningen går via andra företag.

Bästa kontokrediten: Northmill Bank
Högsta kontokredit: 50 000 kr
Löptid: Flexibelt
Uppläggningsavgift fr: 0 kr

Kontokredit utan UC 2024


1000 – 50 000 kr
4,9 – 19,90 %
Flexibel
0 kr
Information
Ränta: 4,9 – 19,90 %
Löptid: Flexibel
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 20 år
Inkomstkrav: Deklarerad inkomst
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Northmill Bank är en långivare som erbjuder klassiska bankkonton, sparkonto och kontokrediter. De är ett modernt alternativ till de klassiska bankerna med en schysst och snygg app. Läs gärna hela vår recension och hitta omdöme vad andra tycker om Northmill Bank.

Besök webbplats →


5000 – 20 000 kr
0 – 16,6%
Flexibel
0 kr
Information
Ränta: 0 – 16,6%
Löptid: Flexibel
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder:
Inkomstkrav:
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Rocker är en neo-bank som utmanare de traditionella aktörerna i Sverige. De erbjuder ett brett spektra av produkter – allt från enklare debetkort till lån. I denna recension kommer vi ge dig en bra överblick av samtliga funktioner och tjänster de erbjuder. Samt hur du kommer igång!

Besök webbplats →

kontokredit

Vad är kontokredit?

Kontokredit är en kredit kopplat till ett konto. Precis som ett kreditkort har du en buffert och kreditlina som du kan välja att nyttja efter behov. Du betalar endast ränta på den kontokredit du använder och du kan ha krediten tillgodo hur länge som helst. Återbetalningen sker precis som ett vanligt lån genom amortering. En ränta utgår som nämn på den nyttjade krediten och debiteras i slutet av varje månad.

Pengarna i din kontokredit kan nyttjas till det att du når noll. Hur mycket du kan få i kontokredit beror på din återbetalningsförmåga och kreditvärdighet. Ett vanligt belopp många börjar på är 10 000 till 25 000 kr.

Vad kostar en kontokredit?

Precis som alla typer av privatlån eller snabblån finns det en kostnad kopplad till lånet eller krediten. Exakt vad som kostar och när det kostar varierar enormt och vi kommer i denna sektion förklara närmare vad som gäller för en kontokredit.

Förutom ränta som uppgår när man nyttjar krediten eller inte betalar tillbaka kan det uppkomma vissa avgifter. Dessa avgifter är för administrativt arbete eller andra åtgärder som inte är direkt kopplat till hur du nyttjar kontokrediten.

Exempel på avgifter kopplat till kontokredit:

  • Uppläggningsavgift
  • Uttagsavgift
  • Årsavgift

Bästa kontokrediten

Det finns flera olika faktorer som man behöver kolla på för att hitta den bästa kontokrediten 2024. Först kontrollerar vi alltid hur stor utrymme det går att få. Andra saker som vi kontrollerar är hur snabbt återbetalning av nyttja kredit behöver ske och till sist hur smidigt hela kontokrediten är att hantera.

Bästa kontokrediten:

  • Bästa kontokrediten belopp: Northmill Bank
  • Bästa kontokredit återbetalning: Rocker

Kontokredit lån

Det går att klassa kontokredit som ett lån. Till skillnad mot ett traditionellt lån betalas inte hela beloppet ut med en gång utan finns där för dig att disponera vid behov. Det gör också att du inte behöver uppge anledningen och motivera varför du ansöker om din kontokredit. Vid ett lån kan en bank ofta kräva in uppgifter till vad lånet avser, t.ex. en bil.

Att ansöka om en kontokredit är minst lika enkelt som att låna pengar snabbt. Ofta tar det bara några minuter och går att genomföra direkt via telefonen eller din dator. I samband med ansökan kommer du behöva lämna ditt personnummer, telefonnummer och önskad kontokredit. Vanliga belopp är 10 000 kr, 20 000 kr, 30 000 kr, 40 000 kr och 50 000 kr.

Exempel på kontokrediter (lån)

Nedan är exempel på långivare som erbjuder kontokrediter.

  • Rocker
  • Northmill Bank
  • Lumify
  • Brixo

Kontokredit med utbetalning direkt

Flera av de lånegivare som beviljar kontokredit erbjuder utbetalning direkt via snabba betalningsmetoder som t.ex. Trustly. Du kan då inom loppet av några minuter bli beviljad en kredit och sedan ha pengarna på kontot. Direkta utbetalningar underlättar om du där och då i stunden behöver tillgång till pengarna.

Tänk på att det belopp du väljer att genomföra en utbetalning på direkt kommer att debitera ränta, så länge du inte betalar tillbaka det inom din fria ränteperiod. Det kan därför vara klokt att alltid tänka igenom hur mycket kredit du kan tänkas använda.

Nya kontokrediter 2024

Varje år så öppnar det nya banker och kreditgivare i Sverige. Flera av dessa erbjuder kontokredit och klassas därför under kategorin nya kontokrediter. Under 2020 öppnade det totalt 3 nya aktörer och under 2024 spår vi att det minst öppnar 10 till.

Anledningen till att användare och besökare letar efter nya lån är flera. Av uppenbara anledningar handlar det givetvis i grund och botten om att man söker nya pengar, oavsett om det är via kontokredit eller inte. Fördelarna med att välja utmanare och nya kontokredit är flera, men den störta är att utmanare kan ge bättre villkor.

Vanliga frågor

Vad skiljer kontokredit från lån?

En kontokredit är ett beviljat kreditutrymme du kan nyttja allt eftersom istället för att få hela beloppet utbetalat dirket.

Hur mycket kan man få i kontokredit?

Hösta möjliga kontokredit på den svenska marknaden är idag 50 000 kr via Northmill Bank.