Samla lån

Att samla lån kan låta konstigt vid första anblick men är faktiskt en av de smartaste sakerna du kan göra. Större samlade lån och krediter kan ge dig en bättre ränta – vilket gör att du sparar massor med pengar varje månad. Vi kommer på denna sida presentera flera olika kreditgivare som samlar lån och krediter till ett enkelt lån som du betalar av varje månad.

Alla samlingslån


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 29.00 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 29.00 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 120.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Enklare samlar och jämför lånegivare så att du får ett enkelt erbjudande med endast en kreditupplysning. Ansökan tar ungefär en minut och kundservicen är öppen varje dag mellan 09 och 21.

Besök webbplats →


5000 – 600 000 kr
2.95 – 29.00 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 29.00 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 120 000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Ekonomen är en tjänst som hjälper dig hitta de bästa lånevillkoren. De har funnits sedan 2022 och har 38 kopplade banker och långivare. Läs vår recension med tillhörande omdömen.

Besök webbplats →


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 29.00 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 29.00 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 120.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Enkelfinans erbjuder lån till alla. De jämför upp till 38 långivare till ett belopp mellan 5000 upp till 600 000 kr. Avbetalningstiden är från 2 år upp till 20 år. På denna sida hittar du vår recension och omdöme om Enkelfinans (innehåller ingen varning).

Besök webbplats →

Samla lån och krediter

Att samla lån och krediter är mycket enkelt och går att göra genom endast en ansökan hos en låneförmedlare. I samband med att du blir beviljad lånet kommer pengarna att betala av dina gamla skulder. Du har nu bara en skuld och ett avtal med en kreditgivare. Begreppet att samla lån kallas ofta för nystartslån och omstartslån.

Anledningen till att man önskar att lägga om sina gamla lån är inte bara för att spara ränta utan även för att undvika betalningsanmäkrningar. För många ger den samlade krediten en möjlighet att ta en kraftansträngning för hela sin ekonomi och både snabbt och smärtfritt komma på banan igen.

Återbetalningsplanen för ett samlat lån kan vara upp till 10 år vilket innebär att din amortering varje månad kan bli enkelt att hantera. Det är däremot väldigt viktigt att den nu befriade ansträngningen på din ekonomi inte nyttjas för att ta nya lån. På så sätt kan du sätta dig i samma spiral igen vilket på sikt kan skapa en sits där det inte längre går att ordna genom omstartslån.

samla lån

Samla lån utan UC

Att besökare önskar att samla lån utan UC har flera anledningar. En av de allra vanligaste är att man inte vill beblanda bolån och andra stora krediter med prövningar hos UC. Genom att vända sig till en kreditgivare som använder andra företag som t.ex. Bisnode och Creditsafe behöver du inte få några kontroller via UC.

När man planerar att samla ett lån utan UC kan det vara en mycket bra lösning för att få ett nytt lån och betala av alla sina andra skulder. Sammantaget kommer du inte att göra en ny förfrågan men du kan också sänka dina kostnader och börja om på nytt.

Samla lån till lägst ränta

Om du har bestämt dig för att samla lån och krediter kan nästa lägliga fråga vara att fundera på vilka som kan ge dig lägst ränta. En längre ränta innebär en lägre kostnad varje månad. Det gör att du kan spara mera pengar – vilket är hela syftet med att samla dina gamla lån.

För att hitta lägsta och bästa räntan behöver du jämföra olika kreditgivare. Det enklaste sättet är att använda en låneförmedlare men det går också bra göra ansökan direkt till en lånegivare. Högre upp på vår sida hittar du en sammanställning vart du kan samla lån till bäst ränta.

syfte samla lån olika kanaler
Bild 1.1 – Andel lån via olika kanaler med syfte att samla för att lösa andra krediter.

Fördelar med att samla lån

Fördelarna med att samla flera lån och krediter är flera. Vi kommer i denna sektion nämna några. Fenomenet är inte ovanligt och enligt bild 1.1 och vår statistik är över 50% av alla låneansökningar via förmedlare med syfte att samla flera lån till ett.

Lägre kostnad

En av de allra starkaste fördelarna är att du sänker din totala kostnad för dina lån. Att betala amortering och ränta på flera olika ställen på olika nivåer kan snabbt gå ur kontroll. Genom en samlad kredit kan du ha kontroll och förhandla din ränta till en nivå du är nöjd med.

Enkelt hålla koll

Tyvärr hamnar många konsumenter i dåliga situationen på grund av okunskap och dålig koll på sin ekonomi. Vi alla har hört historier om personer som inte öppnar sina brev och får anmärkningar som ett resultat av slarvet.

Genom att samla lån hos en och samma kreditgivare behöver det inte hända. Det är enkelt att komma ihåg och du kan koppla regelbunden betalning för att verkligen slippa något strul.