Bröllopslån

Att anordna ett bröllop är ingen billig historia. Även om man försöker hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt blir det oftast i slutändan en ganska stor summa som man måste spendera för att få det bröllop man vill ha. En variant för att klara av den tunga ekonomisk bördan är att låna till ett bröllop. Hos oss kan du jämföra olika bröllopslån.

Låna till bröllop 2024


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 29.00 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 29.00 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 120.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Enklare samlar och jämför lånegivare så att du får ett enkelt erbjudande med endast en kreditupplysning. Ansökan tar ungefär en minut och kundservicen är öppen varje dag mellan 09 och 21.

Besök webbplats →


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 25.95 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 25.95 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 100.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Advisa är en av Sveriges största låneförmedlare – hos dem kan du enkelt jämföra alla lånegivare genom endast en ansökan. Du kommer att få konkreta låneförslag. Ingen ansökan är bindande.

Besök webbplats →

bröllopslån

Kostnad för lån till bröllop

Det kan kännas och samtidigt vara en enkel lösning att låna pengarna till sitt bröllop men det är även viktigt att man är väl medveten om att det blir en kostnad när man tar ett lån. Man bör undersöka sin ekonomiska situation och göra en budget och en plan som bestämmer om ni faktiskt har råd till att råna till ett bröllop. Det bästa man kan göra är att jämföra olika långivare för att få fram den bästa effektiva räntan och ta reda på den totala kapitalkostnaden.  

Vanliga anledningar till bröllopslån

Att låna pengar till bröllop är inte alls ovanligt. Det är en tillställning som många upplever endast en gång i livet och därav förståeligt att göra festen ordentlig och stor. Vi blir inte heller uppmanade att spara långsiktigt för festen.

Om du inte har sparat nog

Kanske har du inte hunnit spara ihop de pengar som krävs för att ni ska kunna ha det bröllop som ni vill och som ni har drömt om. Det behöver såklart inte betyda att man är fattig eller något sådant utan helt enkelt att man önskar söka en enkel väg att finansiera sitt bröllop om den ekonomiska situationen tillåter det. Vill man inte vänta med att gifta sig så kan man ta ett privatlån för att betala för bröllopet och ni kan sedan välja i vilken takt ni vill återbetala lånet.

Oväntade utgifter

Även fast man kan planera ett bröllop noga så kan det förekomma oväntade utgifter. Lösningen kan vara att snabbt ansöka om ett bröllopslån men flexiblare lösningar kan vara kreditkort eller kontokredit.

Exempel på bröllopslån

Kreditgivare som låter dig låna pengar till bröllop.

  1. Spendwise – 10 000 till 350 000 kr
  2. Rocker – Upp till 300 000 kr (även kontokredit)
  3. Ikano Bank – Upp till 350 000 kr

Lån till bröllop med kort återbetalningstid

Det bästa tipset vi kan ge är att man skall undvika att ta ett snabblån(lån med kort återbetalningstid) för att finansiera sitt bröllop. Mer vanligt och det som kommer att passa bra i ditt sammanhang är ett så kallat privatlån. De gäller generellt för större belopp med längre återbetalningstids och rimligare räntor. Privatlån är något som används vid t.ex. vid lån till bil eller båt.

Jämför bröllopslån

Det bästa du kan göra när du ska ansöka om ett lån till ett bröllop är att jämföra de olika långivarna. Då kan du enkelt ta reda på vart du kan få den lägsta räntan. Det som kommer att avgöra vilken lånekostnad du får är baserat på din ekonomiska situation och din kreditvärdighet. Det kan vara smart att vara två som ansöker om lånet för att få bättre lånevillkor. Gå igenom de olika långivare som vi tipsar om för att ta reda på vilken långivare som är bäst för er. Planera noggrant och gör en budget på hur ni kan återbetala lånet. Man kan försöka att planera och fixa så mycket som möjligt på egen hand för att få nere kostnaderna så mycket som möjligt vilket i slutändan gör att ni behöver ta ett mindre lån.