Låna till häst

Att köpa en häst kan vara en kostsam historia, om man inte har sparat de pengar som behövs för att köpa sin drömhäst så kan ett alternativ vara att ta ett lån. Det andra alternativet är då förstås att skjuta på affären och spara ihop. Men, känner du att det inte kan vänta går det alltid låna till häst.

Låna pengar till häst


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 29.00 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 29.00 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 120.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Enklare samlar och jämför lånegivare så att du får ett enkelt erbjudande med endast en kreditupplysning. Ansökan tar ungefär en minut och kundservicen är öppen varje dag mellan 09 och 21.

Besök webbplats →


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 25.95 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 25.95 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 100.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Advisa är en av Sveriges största låneförmedlare – hos dem kan du enkelt jämföra alla lånegivare genom endast en ansökan. Du kommer att få konkreta låneförslag. Ingen ansökan är bindande.

Besök webbplats →

låna till häst

Vad är ett hästlån?

Ja, det kan komma låta lite konstigt: hästlån. Men det är i själva verket inget konstigt alls. Att låna pengar till häst är vanligt och kan vara ett smart sätt för att finansera delar eller hela köpet av en ny häst.

Oavsett vad du önskar låna eller spendera pengar på så finns det alltid en möjlighet att ta ett lån för att finansiera dessa köp. När man kikar på nätet över olika lån så märker man att det finns oerhört många olika långivare man kan vända sig till för att ta ett lån. Det bästa tipset vi kan ge är att man jämför de olika långivarna mot varandra.

Här hos oss så har vi listat de långivare som vi vet har schyssta villkor och som kan erbjuda lån till rimliga räntor. Det som i slutändan bestämmer vilken ränta du får på just ditt lån är mycket baserat på din ekonomiska situation och din kreditvärdighet. Men det finns olika långivare som är bättre än andra. Planera och budgetera och fundera över vad du behöver låna och om du kommer att ha råd med att betala tillbaka lånet.

Låna till häst (steg-för-steg)

Den smidigaste metoden för att låna till häst är att gå via en låneförmedlare. Du får du flera konkreta förslag med endast en kreditupplysning. Förslagen innehållet villkor och exakta räntan du blir erbjuden.

1. Bestäm budget för din nya häst

Börja med att bestämma hur mycket pengar du behöver låna till hästen. Budgeten avgör hur mycket du kommer behöva fylla i låneansökan.

2. Fyll i en ansökan

Andra steget är att gå vidare till en förmedlare som t.ex. Lendo eller Zmarta. De kommer behöva önskad lånesumma, avbetalningstid samt dina personuppgifter.

3. Vänta på svar

Inom loppet av 24 timmar kommer du ha flera förslag från svenska banker och kreditgivare. Kolla efter ett erbjudande som känns bra och skriv under avtalet.

4. Köp din nya häst

Pengarna kommer in på ditt konto inom 2 – 3 bankdagar. Där efter går det bra att genomföra din transaktion och köpa hästen.

Lån till häst med kort återbetalningstid

Ett snabblån brukar vi säga att man ska hålla sig borta från när det gäller summor över 5000 kronor (vilket en häst oftast kostar). Räntan är ofta hög på dessa lån och det brukar oftast bli billigast att ta ett privatlån istället för ett just snabblån. Ett lån till häst med kortare återbetalningstid kan vara helt okej att ansöka om när det gäller mindre summor som betalas nästa månad eller månaden därefter. Om du väljer att ta ett större lån med för hög ränta så kommer du märka att den slutliga lånekostnaden eller kapitalkostnaden blir väl mycket större än om du hade tagit ett privatlån.

Kort och gott, för lån till häst utan säkerhet undvik de med kort återbetalningstid.

Jämför olika hästlån

Var noga med att gå igenom de olika långivare som vi listar för att ansöka om lån hos flera aktörer för att få veta hur du kan få den bästa räntan och den minsta kostnaden för ditt lån. Oavsett om du har delvis sparat till en häst eller behöver låna hela summan till att finansiera köpet så är det alltid bra att jämföra olika lån och inte bara ta det första bästa. Ibland när man jämför lån så får man snabbt upp ett besked på skärmen där de beviljar ditt lån på momangen och detta kan vara en indikator på att du kanske bör vänta och se vilka erbjudanden du får av de andra långivarna.

Här kommer våra bästa tips för dig som vill låna pengar till häst:

Återbetalningsperiod

Kontrollera på hur många månader eller år ditt lån ska betalas tillbaka. Avbetalningen varje månad kallas för delbetalning eller amortering. En kortare tid innebär lägre total kostnad för ditt lån men sätter även större press på din ekonomi varje månad.

Din ränta

Givetvis är räntan en viktig del när du ska låna pengar till häst. En högre ränta kommer innebära att den totala kostnaden (och därmed månadskostnaden) för din häst kommer bli högre.

En låg ränta innebär tvärtom en lägre kostnad. Kontrollera därför alltid räntan i de erbjudanden du får.

Frågor och svar

Är det vanligt köpa häst på avbetalning?

Ja! Hästköp är en mycket stor investering och att ta ett privatlån via en kreditgivare kan hjälpa dig förverkliga drömmen. Vilket många väljer att göra, precis som vid vid billån.

Hur mycket pengar kan jag låna till häst?

Utan säkerhet för ditt lån kan du låna upp till 600 000 kr. Olika kreditgivare har olika gränser.

Exempel olika lån till häst

Exempel på långivare som hjälper dig låna pengar till häst.

  1. Wästgöta finans – Upp till 300 000 kr
  2. Bank Norwegian – Upp till 600 000 kr
  3. Axo Finans – Upp till 600 000 kr
  4. Höökslånet – Mellan 30 000 och 300 000 kr