Ränta på företagslån

Att expandera, investera eller utvecklas kräver ofta kapital. Lösningen för många företag är lån – men vad är egentligen kostnaden och räntan för en sådan satsning? Vad händer om jag inte kan betala tillbaka? Hur länge löper lånen och räntan?

På denna sida hjälper vi dig reda ut allt om ränta på företagslån.

företagslån ränta illustration

Vad är ränta på företagslån?

Ränta på företagslån är precis som på ett privatlån den procentuella kostnad av hela lånet som du varje månad betalar i avgift. Vanligt är att man uttrycker räntor för företagslån per månad och inte år.

Räntan på företagslån är normalt mellan 0,5 till 4%.

Effektiv ränta på företagslån

Effektiv ränta är ett mått för att få en bättre förståelse av den faktiska kostnaden för ditt lån. Den inkluderar avgifter, administrativa pålägg, årsavgift och annat som kommer till lånet och summeras till en effektiv årsränta. Om du är ute efter att jämföra ränta på företagslån är det smartaste du kan göra att använda just effektiv ränta istället för månads eller årsränta som först presenteras.

Ränta företagslån – 3 tips inför ansökan

Att ansöka om ett företagslån är idag enkelt och antalet kreditgivare är fler än någonsin. Flera utmanare kommer och erbjuder enklare och konkurrensmässiga lån jämfört med storbankerna. I denna sektion kommer vi att tipsa om tre saker du kan tänkas göra innan du ansöker.

1. Jämför ränta företagslån

Att jämföra räntan på företagslån är idag enkelt – det finns likt för privatpersoner låneförmedlare för företag. De samlar då in dina uppgifter och skickar till flera långivare som t.ex. Froda, Enklare och Lendo som alla erbjuder bra räntor till företag.

2. Ha säkerhet redo

3. Stark återbetalningsplan

Företag måste till skillnad för privatpersoner ha en tydlig plan på vad pengarna ska gå till. De behöver ofta ha någon form av syfte vad pengarna konkret ska gå till, och hur det kommer inbringa intäkter framöver.

Vanliga frågor

Vad är ränta på företagslån?

Räntan på företagslån är likt ränta på vanliga lån, en procentuell del av det totala lånet som du banken tar som avgift.

Genomsnittlig ränta för företag är 0,5 – 4%.

Finns det förmedlare som jämför ränta hos företagslån?

Ja! Förmedlar som Lendo, Toborrow och Froda är specificerade för att hjälpa företag hitta bästa möjliga räntan.