Låna till klocka

Söker du efter möjligheten att kunna ta ett lån för att köpa din drömklocka som du alltid har velat ha? Då har du kommit till rätt ställe! Vi kommer här gå igenom vad som är viktigt att tänka på samt ger dig tips och rekommendationer på olika lånegivare som vi tycker erbjuder de bästa lånevillkoren.

Att ta ett lån för att köpa en klocka är väldigt enkelt. Du behöver göra en ansökan till en låne-givare för att sedan få ett erbjudande som du kan tacka ja eller nej till. Det finns väldigt många olika låne-givare ute på marknaden och det kan vara svårt att veta vad som klassas som ett bra låne-bolag och ett dåligt låne-bolag. I denna recension kommer vi gå igenom de delar som vi tycker är viktigt att tänka på när du ska ta ett lån för att köpa en klocka. Olika låne-givare har inte bara olika priser och räntor, de har även olika innehåll i sina lån och olika regler och rutiner på vad som sker om du exempelvis inte kan betala en specifik månad eller liknande.

Ansök hos


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 29.00 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 29.00 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 120.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Enklare samlar och jämför lånegivare så att du får ett enkelt erbjudande med endast en kreditupplysning. Ansökan tar ungefär en minut och kundservicen är öppen varje dag mellan 09 och 21.

Besök webbplats →


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 25.95 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 25.95 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 100.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Advisa är en av Sveriges största låneförmedlare – hos dem kan du enkelt jämföra alla lånegivare genom endast en ansökan. Du kommer att få konkreta låneförslag. Ingen ansökan är bindande.

Besök webbplats →


10 000 – 600 000 kr
2,95 – 29,95%
1 – 15 år
0 kr
Information
Ränta: 2,95 – 29,95%
Löptid: 1 – 15 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 100.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Lendo är en av Sveriges största låneförmedlare och har säkert inte gått någon obemärkt förbi de senaste åren. Man har funnits sedan 2007 och är idag en trogen och flitig tjänst. Men hur bra är Lendo egentligen? Läs vår recension och omdöme.

Besök webbplats →

låna till klocka

Låna till klocka eller annat

Många har sedan yngre år drömt om att en gång äga en Rolex, Patek Philippe, AP eller annan dyr klocka. Det kan vara så att man har svårt att spara ihop pengar och känner att de hade varit lättare med en typ av delbetalning eller återbetalningsplan. Det finns idag klockbutiker som erbjuder hjälp av finansiering vid köp av klocka. Dock så får du därigenom oftast väldigt dålig ränta, med dålig menar vi hög. Därför kan det vara att rekommendera dig att istället kolla på lån till klocka via bank eller lånebolag. Detta för att pressa ner din månadskostnad och helt enkelt göra en bättre affär.

Privatlån eller köp via kredit

När du söker efter ett lån för att köpa en klocka så kan du antingen välja olika specifika lånebolag som endast sysslar med privatlån. Du kan även ansöka om ett lån hos din privata bank eller andra banker för att få hjälp med att finansiera ditt köp av en klocka. Precis som med det flesta branscher och företag så finns det bra erbjudanden och dåliga erbjudanden. Både bra lånegivare och dåliga lånegivare.

När vi pratar om dåliga lånegivare är det ofta de bolag som erbjuder väldigt höga räntor. Varför en lånegivare erbjuder höga räntor kan vara för att de accepterar och beviljar många lån till personer som har väldigt låg kreditvärdighet. En person som har en låg kreditvärdighet kommer alltid märka att lånen är dyrare för den personen än en person som har en bra stadig kreditvärdighet.

Låna eller spara ihop pengar

Att ta ett lån till klocka kan vara väldigt lockande om man inte har sparat ihop den summa pengar som man behöver för att köpa sin drömklocka. Det kan vara lätt att ansöka om lån hos många olika lånegivare där du säkerligen kommer att få olika erbjudande dessutom. Att ta ett lån med väldigt högränta på grund av att man har dålig kreditvärdighet är inte alltid att rekommendera. Beslutet är såklart i slutändan alltid ditt som kund, vi är här för att ge vår insikt om att ta lån för att köpa en klocka. VI vill att du har ska kunna ta del av olika lånegivare som har ett gott rykte och som vi själva vet uppfyller de krav som vi ställer på en lånegivare för att kunna kalla det en bra lånegivare.

Låna via banken eller via ett lånebolag?

Vi som privatpersoner vänder oss ofta till våran egna bank där vi har varit kund väldigt länge eftersom det känns tryggt. Det finns väldigt många olika lånebolag på marknaden idag och det kan kännas lite som en djungel. När man sätter sig in i denna djungel så kommer man dock märka att det finns en hel del lånebolag som är väldigt mycket billigare än sin egna personliga bank.

Det finns lånegivare som specialiserar sig på att erbjuda lån till just denna typen av köp, ett smycke eller en klocka exempelvis. Man kan oftast som kund själv välja till en viss del vad det ska kosta att ta ett lån på det sättet att man väljer själv sin återbetalningstid. Desto längre återbetalningstid desto mer kommer ditt lån att kosta dig i slutändan. Räntan blir oftast högre desto längre tid du tar på dig att betala tillbaka lånet.

Ett tredje sista knep om man inte vill vända sig till sin bank eller en specialiserad lånegivare är att använda en låneförmedlare. En förmedlare gör en kreditupplysning och ger dig förslag från flera olika kreditbolag så att du kan välja de med bäst villkor.

Månadsavgift vid lån

Det kan vara lockande att betala en väldigt låg månadsavgift på bara någon hundralapp med en lång återbetalningstid. Här får man tänka att man kommer ha detta lån liggandes i sin ekonomi under väldigt lång tid vilket i slutändan kan göra så att klockan du vill köpa för exempelvis 50.000kr i slutändan kostar 70.000kr. Det gäller att vara smart och jämföra sina alternativ när man ska finansiera sitt klock-köp med ett lån. Anledningen till att vi skriver denna text om att ta ett lån för att köpa en klocka är för att du ska gå in med all den vetskap om de viktiga delar som finns att tänka på när man ska köpa en klocka med hjälp av ett lån.

Att jämföra lån till klocka är smart

Hos oss kommer vi att ge dig olika alternativ på lånegivare som har ett gott rykte med många nöjda kunder. Det finns faktiskt dåliga lånegivare där ute på marknaden med ofantliga räntor och detta är lån som vi klassar som dåliga. Vi kommer aldrig att tipsa dig om ett lån som vi tycker är dåligt. Ett lån ska finnas till för att ge oss privatpersoner en möjlighet att införskaffa en produkt eller liknande omgående istället för att spara ihop pengar under en väldigt lång tid. Om man lyckas hitta ett lån med en bra ränta och bra villkor som i slutändan inte kostar allt för mycket så tycker vi det är en schysst situation. När lånet dock börjar kosta väldigt mycket gentemot värdet på det föremål som du har inhandlat så bör man börja fundera på om det verkligen är värt det.

Med det insikt vi vill ge dig så hoppas vi på att kunna jämna ut oddsen och leda dig in till en lånegivare som erbjuder dig ett fint och bra lån och som ger dig möjligheten att införskaffa den där drömklockan som du har velat ha så länge.

Klockförsäkring vid lån av klocka

Har du lånat pengar till köpet av en ny klocka så bör du se till att den även är bra försäkrad. Skulle olyckan vara framme så är det viktigt att du får tillbaka bra pengar. Vi tycker därför att du ska ta kontakt med din hemförsäkring för att se vad för typ av extra öres försäkring som de erbjuder. Mest troligen så kan du via en tilläggsförsäkring lägga på dyrare föremål och igenom ditt försäkringsbolag få ner din månadsavgift.

Ett mindre lån och kreditvärdighet

Kanske har du sparat ihop en summa pengar och saknar endast en mindre summa pengar för att kunna köpa din drömklocka. Det finns lånegivare som erbjuder mindre lån vilket oftast är mer ekonomiskt mot plånboken. Det finns till och med lånegivare som erbjuder räntefria lån med kort avbetalningstid. Marknaden är bred och det gäller att hitta det erbjudandet som passar dig.

Att göra en ansökan är oerhört enkelt och en ansökan är aldrig bindande. Vi råder dig att kika på de lånegivare som vi listar där du kan känna dig trygg och säker på att det inte kommer att dyka upp några orimliga krav eller ofantligt höga räntor.

Med det sagt så är det alltid individuellt hur ett låne-erbjudande kommer att se ut baserat på din kreditvärdighet. Kreditvärdigheten baseras på din inkomst, hur gammal du är, hur många lån du har ansökt om den senaste tiden samt om du har några tidigare skulder. Vi kan aldrig garantera att du kommer få ett superbra erbjudanden men vi kan garantera att vi endast har valt att ta fram de lånegivare som faktiskt erbjuder schyssta villkor och bra räntor gentemot den resterande marknaden. Om du upplever att det går trögt för dig att få erbjudanden kan man testa så kallade snabblån, de har generellt en större sannolikhet för godkännande.

Frågor om klocklån

Kan jag verkligen köpa en klocka med lån?

Ja! Det är relativt vanligt och många har stora drömmar kopplat till klockor. Det finns två vanliga metoder att använda, det ena är att ta ett privatlån och det andra är att köpa på faktura. Sistnämnda är t.ex. hos en klockbutik som erbjuder en form av finansiering där du får dela upp dina avbetalningar.

Hur kommer jag enklast vidare?

Att få ett konkret förslag är mycket enkelt och det du gör är att välja en av de låneförmedlare som godkänner klocklån på vår sida. Du fyller i hur mycket du önskar låna och verifierar med Bank-ID. Med endast en kreditupplysning kommer du få flera förslag från massvis av banker.