Lån med betalningsanmärkning

Att låna pengar med betalningsanmärkning hos traditionella banken kan vara knepigt. De har en tydlig bild av att tidigare anmärkningar är kopplat till hög risk. Många vet att verkligheten ser annorlunda ut och en del utmanare och nyare banker erbjuder lån trots betalningsmärkningar. Vi kommer på denna sida gå igenom hur du går till väga, vad det innebär och hur andra har upplevt det.

Max antal anmärkningar: 4 st
Antal lån: 3 st
Populärast: Brixo
Svartstid: 24 timmar

Lån trots betalningsanmärkning 2024


3000 – 30 000 kr
27,95%
1 – 12 mån
0 kr
Information
Ränta: 27,95%
Löptid: 1 – 12 mån
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder:
Inkomstkrav:
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Brixo är en lånegivare med flexibla återbetalningsvillkor mellan 3000 till 30 000 kr. Utbetalningen sker oftast samma dag och generellt har de goda omdömen och betyg från kunder.

Besök webbplats →


2000 – 5000 kr
39,5%
1 – 10 mån
865 kr
X Det här är en högkostnadskredit
Information
Ränta: 39,5%
Löptid: 1 – 10 mån
Uppläggningsavgift: 865 kr
Krav
Ålder: 18 – 75 år
Inkomstkrav: Inga krav
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Credifi.se erbjuder en konkurrensmässig kontokredit för lån mellan 2000 till 50 000 kr.

Besök webbplats →

X Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

1000 – 30 000 kr
26,50%
1 – 12 mån
0 kr
X Det här är en högkostnadskredit
Information
Ränta: 26,50%
Löptid: 1 – 12 mån
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 20 år
Inkomstkrav: Registrerad inkomst
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Monara är en vad man själv säger ”buffertkredit” och ger dig en förlängd plånbok när det är ont om pengar. Rent praktiskt är det en kontokredit som du ansöker om, och vid beviljan kan nyttja efter önskan.

Besök webbplats →

X Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
lån med betalningsanmärkningar

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en anmärkning i ett kreditregister som markerar att individen vid ett tidigare skede haft svårt att betala. Ofta är det på grund av att försenade betalningar har hamnar hos Kronofogden. Registret lagrar anmärkningar i en viss period men går inte att ta bort i förtid.

För att undvika anmärkningar är det viktigaste göra att sköta din ekonomi. Det handlar om att se till att alla fakturor kommer fram, blir betalda i tid och att dina krediter inte sticker iväg.

Låna trots betalningsanmärkning

Verkligheten är tyvärr den att det kan vara tufft att få lån med betalningsanmärkningar. Det finns däremot en del banker och kreditgivare som kan tänka sig ta en större risk och bevilja dig ett lån. Tyvärr kan villkoren och möjligheterna begränsas.

Att tänka på om du önskar låna trots anmärkning:

  • Skicka en korrekt ansökan
  • Fundera på om det är klokt

Varierad svårighet med anmärkning

Beroende på vilket typ av lån du önskar ansöka om varierar din svårighetsgraden för dig med betalningsanmärkningar. Trots betalningsanmärkningar finns det hopp och samtliga olika lånetyper går att lyckas med. Det handlar om att försöka och vara förberedd för hur systemet fungerar.

Privatlån med betalningsanmärkning

Lån mellan 10 000 kr och upp till 600 000 kr kallas för privatlån och används ofta till bilar, båtar och att samla mindre krediter. Om du har betalningsanmärkningar kan privatlån vara en bra lösning och det finns flera som godkänner dina anmärknignar.

Bolån

För dig som är påväg att köpa en bostad kan en anmärkning dessvärre bli som en käpp i hjulet. Många av de stora bankerna som t.ex. Nordea, Swedbank och Handelsbanken godkänner väldigt sällan dig som vill låna pengar med betalningsanmärkning.

Sedan 2019 har däremot flera stora aktörer vuxit fram och börjat erbjuda bolån med en något högre ränta, men där du får en ärlig chans. Exempel på några sådana är Bluestep och Nordax.

Snabblån trots anmärkningar

Mindre och snabbare krediter kallas ofta för snabblån och har högst sannolikhet till bevilja dig som vill låna pengar med betalningsanmärkningar. Snabblån kan dock bli väldigt dyrt och du bör läsa på riskerna med dessa krediter.

Ansök om lån trots betalningsanmärkning

Det bästa tipset vi har för dig som vill låna pengar trots betalningsanmärkning är att göra en ansökan på vinst eller förlust. Du kan inte få mer än ett nej och trots att det görs en UC behöver det inte vara negativt. Om du inte vill att en UC ska registreras på dig i samband med ansökan kan du läsa vår sida om lån utan UC.

Hur som helst – gör en ansökan idag och se hur bankernas återkoppling.

1. Ansök via förmedlare

För hålla nere antalet kreditupplysningar på dig kan det vara klokt använda en låneförmedlare. Om du inte önskar att göra det bör du leta upp lånegivare som har goda recensioner från andra användare med anmärkningar.

Oavsett tillvägagångssätt krävs en ansökan med dina uppgifter, önskat lånebelopp och kontaktuppgifter.

2. Direkt till kreditgivare

Andra alternativet för dig som önskar ansöka trots anmärkningar är att vända dig direkt till en rekommenderad kreditgivare som beviljar i hög grad. Dessa kommer vi informera om i vår topplista men har tidigare varit t.ex. Saldo.

Jämför lån med betalningsanmärkning

Eftersom sannolikheten att bli beviljad är begränsad när det kommer till denna typ av lån är det smartaste du kan göra att jämföra och rikta in dig och satsa på en ansökan. Vi kommer i topplistan över verkligen bena ner vad respektive krav till varje kreditgivare är, och hur sannolikt det är att bli beviljad.

Jämför följande:

  • Inkomstkrav
  • Antalet anmärkningar som godkänns

Förbättra din ekonomi

Ett negativt svar på din låneansökan behöver inte vara knäcken – ta tillfället i akt att förbättra din ekonomi och låt betalningsanmärkningarna försvinna med tiden. Det kanske inte är någon nyhet med för att undvika betalningsanmärkningar gäller det att hela tiden betala sin räkningar och fakturor. Genom att ta ansvar och börja betala allting idag kan du inom loppet av tre år vara fri från anmärkningar.