Låna 10000 kr

Att låna 10 000 kr är idag är ett ganska populärt lånebelopp. Ibland hamnar man i situationer eller tillfällen i livet där man behöver ta ett lån. Det kan bero på att bilen gick sönder eller att man har åkt på andra oväntade utgifter. Oavsett av vilken anledning man behöver låna så kan det vara bra att känna till att det finns flertalet långivare som erbjuder denna lånesumma. Det går dessutom oftast väldigt snabbt att ansöka med hjälp av BankID. Om man blir beviljad lånet så kan man vissa gånger få det utbetalat till sitt bankkonto redan samma dag.

När man behöver låna 10000 så är det vanligt att det dyker upp en del frågor innan man ansöker om lånet. Kan man låna 10000 utan UC? Kan jag låna med en betalningsanmärkning? Vem har billigast lån?

Dessa frågor ställer sig dem flesta. Idag är det enkelt att ansöka om lån och vi på Pynta.se försöker förenkla processen ytterligare för dig genom att göra det möjligt att snabbt och enkelt kunna jämföra mellan långivare.

Låna 10000 snabbt


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 29.00 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 29.00 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 120.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Enklare samlar och jämför lånegivare så att du får ett enkelt erbjudande med endast en kreditupplysning. Ansökan tar ungefär en minut och kundservicen är öppen varje dag mellan 09 och 21.

Besök webbplats →


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 25.95 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 25.95 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 100.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Advisa är en av Sveriges största låneförmedlare – hos dem kan du enkelt jämföra alla lånegivare genom endast en ansökan. Du kommer att få konkreta låneförslag. Ingen ansökan är bindande.

Besök webbplats →


10 000 – 600 000 kr
2,95 – 29,95%
1 – 15 år
0 kr
Information
Ränta: 2,95 – 29,95%
Löptid: 1 – 15 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 100.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Lendo är en av Sveriges största låneförmedlare och har säkert inte gått någon obemärkt förbi de senaste åren. Man har funnits sedan 2007 och är idag en trogen och flitig tjänst. Men hur bra är Lendo egentligen? Läs vår recension och omdöme.

Besök webbplats →

låna 10000 kr

Låna 10 000 utan UC

Det finns faktiskt en hel del aktörer på marknaden som erbjuder dig att låna 10 000 kr utan UC. Dessa långivare är ofta de mer populära eftersom personer som ansöker om ett lån på 10 000 helst ser att denna låneansökan inte behöver visas hos kreditupplysningsbolaget. Många av dessa alternativa långivare tar fortfarande en kreditupplysning men då hos bolag som Bisnode och Creditsafe. Dessa kreditupplysningsföretag delar inte med sig av sin information till UC vilket gör att de har blivit populära att använda till ”mindre” lånesummor.

Att inte behöva visa sin låneansökan på 10000 kr hos UC gör att din ordinarie bank som du t.ex. har banklån kan fortlöpa precis som vanligt. Med det sagt så kan behöver din ordinarie bank inte heller ha åsikter om dina låneansökning.

Jämför lån mot varandra

Det bästa du som privatperson kan göra när du ska låna 10 000 är att jämföra olika långivare och lån mot varandra. Vilken ränta kan du få? Hur länge får du på dig att betala tillbaka lånet? Vad blir den totala kostnaden för lånet i slutändan? Man bör också fundera starkt på om man faktiskt har råd att ta detta lån, om man inte kan säkerställa att man kan betala tillbaka lånet bör man inte ansöka om lånet.

Om du inte kan betala tillbaka

Vad händer om du märker efter några månader att du inte kan betala tillbaka lånet? Vad händer om du blir sjukskriven och din inkomst blir mindre? I vissa fall kan det vara bra att ta en låneskyddsförsäkring för att säkerställa att lånet kan betalas in varje månad. Vi tycker det viktigaste är att man säkerställer sin möjlighet till att återbetala lånet innan man ens funderar på att ansöka om ett lån.

Skillnaden på snabblån och ett privatlån

Kanske funderar du på om du ska ta ett snabblån (smslån) eller ett privatlån? Först och främst kanske man funderar på vad skillnaden på dessa låneformer är, svaret är egentligen så enkelt som återbetalningstiden. Ett snabblån betalar man oftast tillbaka inom en månad, ibland upp till 90 dagar. När det gäller privatlån är dessa lån framtagna för att betalas tillbaka inom 1-2 år. Ett privatlån på 10 000 kronor blir oftast dyrare än ett snabblån på 10 000 kronor eftersom beloppet betalas tillbaka snabbare på ett snabblån vilket gör att räntan inte blir lika kostsam.

Låna 10 000 med snabblån eller privatlån

Här finns det dock möjlighet till att undersöka olika långivare och se om det blir billigast med ett snabblån eller ett privatlån. Kanske har du inte möjlighet att betala tillbaka lånet inom 30 – 90 dagar? Då kan ett privatlån vara bättre som säkerställer att du aldrig hamnar i en sits där du inte kan betala tillbaka lånet. Som vi tidigare nämnt så är det alltid smartast att jämföra långivarna mot varandra för att i slutändan välja det bästa lånet.

Fördelarna och nackdelarna med respektive typ av lån varierar. Den generella rekommendationen är att privatlån har bäst villkor och passar generellt högre belopp. Snabblån har högre ränta men är enklare att få, och lämpar sig bra för mindre belopp. För att låna 10000 kr går båda alternativen bra.

Låna 10 000 kronor med betalningsanmärkning

Kan man låna så mycket som 10 000 kronor trots att man har en eller flera betalningsanmärkningar? Svaret är ja. Det finns aktörer på marknaden som tillåter att man har en eller flera betalningsanmärkningar. I dessa fall är den viktigaste faktorn din fasta inkomst och hur gamla betalningsanmärkningarna är. Du får dessutom inte ha någon skuld till Kronofogden. Flera långivare godkänner att man har en eller flera betalningsanmärkningar så länge din ekonomi är stabil i övrigt.

När man söker om att låna 10 000 får man oftast besked snabbt eller direkt på skärmen. När man ansöker om ett lån med betalningsanmärkning så kan det hända att långivaren vill utföra ytterligare kontroller som att begära in lönespecifikationer eller liknande. Långivaren vill då undersöka risken med att godkänna ett lån till dig och lägga till detta i den individuella bedömning som görs på din låneansökan. Detta kan också påverka vilken ränta du får på ditt lån i slutändan.

Låna 10000 snabbt med direkt utbetalning

Många kreditgivare använder sig av tekniska metoder och system för att kunna göra en utbetalning till dig redan samma dag. Det kallas ofta för direkt utbetalning. Flera av de kreditgivare och banker vi undersökt erbjuder direkta utbetalningar så fort ett lån har blivit beviljat.

Kraven för att en direkt utbetalning på dina 10 000 kr ska kunna ske är att du och din långivare har samma bank. De behöver också ha öppet för att du ska kunna göra din ansökan. Om du gör en ansökan på kvällar eller helger behöver man använda specifika betalningsmetoder som t.ex. Trustly.

Utbetalning samma dag är mycket smidigt om du har ett inköp som är planerat direkt. Definitionen av direkt är ungefär 1-3 timmar beroende på vilken lånegivare du väljer att ta ditt lån hos.

Vanliga frågor och svar

När betalas mitt lån ut?

När din låneansökan är beviljad kommer pengarna att skickas till ditt bankkonto. Vissa lånegivare erbjuder direktbetalning, en del även under helgen.

Går det att låna 10000 utan UC?

Ja, det finns flertal långivare som använder Bisnode eller Creditsafe som kreditupplysning. Du kan med andra ord göra en ansökan om att låna 10000 utan UC.

Jag har betalningsanmärkningar, kan jag låna 10 000 kronor?

Varje ansökan hos en kreditgivare gör individuella låneansökningar. Att låna 10000 kan gå bra trots betalningsanmärkningar.