Låna pengar

Alla människor är någon gång i behov av att ta ett låna pengar. När man börjar söka efter lån så är det naturligt att dyker upp frågetecken kring olika delar kring ett lån som man kanske inte har full koll på. Vi på Pynta.se tycker att det är viktigt att läsa på så mycket som möjligt kring lån så att man inte åker på några otrevliga överraskningar som man inte var förberedd på. Det finns en hel del saker som är bra att veta när du är intresserad av att låna pengar snabbt. Vi har förberett denna sida med all tänkbar information.

Låna pengar 2022


5.000 – 600.000 kr
2.95 – 29.00 %
1 – 20 år
0 kr
Information
Ränta: 2.95 – 29.00 %
Löptid: 1 – 20 år
Uppläggningsavgift: 0 kr
Krav
Ålder: 18 år
Inkomstkrav: 120.000 kr/år
Betalningsanmärkningar:
Långivaren

Enklare samlar och jämför lånegivare så att du får ett enkelt erbjudande med endast en kreditupplysning. Ansökan tar ungefär en minut och kundservicen är öppen varje dag mellan 09 och 21.

Besök webbplats →

Välj rätt lån genom att jämföra

Det bästa sättet att hitta det bästa lånet för just dig och din ekonomiska situation är genom att jämföra olika långivare. Precis som när du ska köpa en ny dator så kanske du jämför på prisjakt och liknande för att hitta vart du kan hitta den billigaste produkten. Så varför skulle det inte fungera på liknande sätt när det gäller lån?

Alla långivare har olika krav och olika räntor så det gäller att ansöka om lån på en bred front så att du snabbt kan sålla bort långivare som är mycket dyrare än andra. Sedan finns det andra viktiga aspekter att tänka på såsom effektiv ränta som visar den totala kostnaden på lånet. Det är inte alltid den effektiva räntan är det första som syns när du får ett låneerbjudande. Det finns dessutom en hel del långivare som vi aldrig kommer att rekommendera här på Pynta.se eftersom att vi tycker att de har dåliga villkor. Oavsett anledningen till att du behöver låna pengar så är det aldrig värt det att ta ett dåligt lån.

låna pengar snabbt

Hur mycket går det att låna snabbt?

Den största faktorn som avgör hur mycket just du som privatperson får låna är din inkomst. Har du samtidigt en god kreditvärdighet så kan du räkna med att chanserna ökar kraftigt på att få låna ett större belopp. När du har en god kreditvärdighet så minskar riskerna får långivarna och därför kan du bli erbjuden ett större lån med lägre ränta eftersom det känns väldigt säkert för banken att du kommer att kunna betala tillbaka lånet. Du kan även räkna med att långivaren vill veta om du har andra lån sedan tidigare som du i dagsläget redan betalar av.

Hur mycket man kan låna beror på vilken typ av lån som man är ute efter. När du ansöker om bolån så kan man bli erbjuden lånebelopp på flera miljoner kronor. Ett större lån för dig som privatperson brukar ha ett maximalt lånebelopp på ca 600 000 kr och sedan finns det även mindre lån snabba lån där du kan låna så lite som 500 kr.

Krav låna pengar snabbt

De senaste åren har tekniken underlättat möjligheten att låna pengar snabbt. Idag är det inte längre något krav att du behöver gå in och besöka ett kontor eller ringa någon över telefon. En ansökan kan göras elektroniskt direkt över din dator eller telefon och pengarna kan betalas ut snabbt och enkelt.

Kraven för att låna pengar snabbt är också relativt enkla och basala. Enligt vår undersökning måste du vara minst 18 år gammal, vara folkbokförd i Sverige, klara kreditprövningen, ha svenskt bankkonto samt ett telefonnummer.

Generella krav för att låna pengar:

  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Godkänt kreditprövning
  • Bankkonto i Sverige
  • Telefonnummer

Vilka typer av lån det finns

Någonting som vi tycker är bra att veta är vilka typer av lån som det finns ute på marknaden. Det första du bör göra är att ta reda på vilket slags lån du behöver och hur det passar din ekonomiska situation. För att anpassa lånet efter ditt behov av finansiering så kan du underlätta och ansöka om rätt lån på en gång.

Vanligaste typer av lån:

  • Snabblån (även kallat smslån, mikrolån)
  • Privatlån (även kallat blancolån)
  • Bolån
  • Billån

Snabblån

Ett snabblån är ett mindre lån som inte kräver någon säkerhet. Här kommer du mötas av en väldigt enkel ansökningsprocess där du ofta får svar på din ansökan direkt på skärmen. Det är även vanligt att kunna ta dessa lån trots att du har en betalningsanmärkning. Processen brukar här gå till att du anger dina personuppgifter och signerar med Mobilt BankID för att sedan få ett besked direkt på skärmen. Snabblån skall oftast betalas tillbaka inom 1 månad, många långivare kan du dock förlänga denna tid till 60 eller 90 dagar. Vanligtvis kan man ta snabblån i belopp som så låga som 500kr upp till 50.000kr. Vanligt med snabblån är att du har pengarna på din bank omgående eller inom någon timme.

Läs mer om snabblån.

Privatlån

Blancolån som det även kallas är ett lån utan säkerhet precis som ett snabblån med skillnaden att du kan låna högre belopp än med ett snabblån. Du som lånar pengar kan använda dem till exakt vad du vill, långivaren kommer aldrig att kräva på att du ska svara vad pengarna kommer att gå till. Vanliga summor på privatlån är mellan 50 000 kr upp till 600 000 kr. Den vanligaste återbetalningstiden på ett privatlån är mellan 12 månader upp till 12 år. Privatlån är ett lån som är vanligt att ta till kontantinsats, båtköp, köp av ny sommarstuga, resor. Privatlån används ofta även för att samla många andra mindre lån, om man har satt sig i en ekonomisk kris med många mindre lån så är ett privatlån ofta enda utvägen för att samla alla mindre lån och få en lägre ränta för att kunna klara av vardagen.

Läs mer om privatlån.

Bolån

Bolånet är det lån som vi ansöker om när vi ska köpa en ny bostad, exempelvis en insatslägenhet eller ett hus. Med bolånet så kommer din bostad att vara din säkerhet vilket innebär att man här kan beviljas väldigt höga lånebelopp upp till flera miljoner kronor. Återbetalning på ett bolån sker oftast under väldigt många år mot en låg ränta, ett bolån får maximalt ta upp 85% av bostadens värde. Det övriga 15% betalar man i form av en kontantinsats. När man ansöker om bolån är det vanligt att få ett lånelöfte som ofta kan vara upp till ett år, detta innebär att du är lovad av banken att få ett lån och behöver inte ha så bråttom med att hitta bostad, du kan söka på marknaden i lugn och ro helt enkelt.

Läs mer om bolån.

låna pengar

Låna pengar utan kontroll

Att låna utan UC är bra för dig som vill kunna låna pengar utan att upplysningscentralen gör en kreditupplysning på dig. Anledningen till att man vill ansöka om ett lån utan UC är oftast att man inte vill ha flera låneansökningar som visas om man exempelvis ska söka om ett bolån i en snar framtid. Flera av de långivare som du kan jämföra här hos Pynta.se godkänner dessutom lån med betalningsanmärkningar. När du lånar utan UC så kommer ändå en liten kreditkontroll utföras, detta sker dock genom andra upplysningsföretag som Creditsafe exempelvis. Man kan säga att det är en mindre kreditupplysning där mindre faktorer visas.

Tips! Hos lånjakt.se kan du jämföra alla typer av lån utan UC.

Fördelar med att låna utan UC

Största fördelen med att låna utan UC är att du som privatperson vill fortsätta att bibehålla en god kreditvärdighet. Om du gör många ansökningar efter lån på marknaden så kommer dessa kreditupplysningar att registreras en mindre tid vilket kan göra så att det blir svårare för dig att ta ett nytt lån. Att ansöka om lån hos olika kreditbolag som inte använder sig av UC gör att du kan bli erbjuden ett lån trots att du har många UC förfrågningar sedan tidigare.

Låna pengar snabbt utan inkomst

Detta är en fråga som många ställer sig, kan jag ta ett lån utan inkomst? Svaret är Ja, det är möjligt. Även om du inte har en regelbunden inkomst så kan det finnas möjlighet att låna pengar så länge du uppfyller andra villkor som olika långivare ställer, det som främst avgör om du kommer att bli erbjuden ett lån är den kreditupplysning som utförs när du ansöker om lånet. Ett smart sätt för att försöka hitta ett lån är genom att jämföra via våra långivare som inte tar en UC när du lånar. Ett annat sätt att få ett lån beviljat när du står utan inkomst är genom att du har en medsökande med dig som kan säkerställa att lånet betalas om du själv skulle få svårigheter med detta.

Är det svårt låna pengar?

Det är möjligt att få ett lån trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar. Det som kommer att avgöra om du blir erbjuden ett lån är dels en kreditupplysning och dels baserat på hur dina betalningsanmärkningar ligger till i tiden. Vissa långivare kan betala ut lån även om du har flera betalningsanmärkningar, grundkravet är att de måste vara äldre än 6 månader och att du inte har mer än 5-6 stycken. Det är olika krav och regler hos olika långivare, vissa långivare godkänner bara 1 eller 2 betalningsanmärkningar och så finns det långivare som godkänner upp till 9 betalningsanmärkningar. Det är i regel omöjligt att få ett lån om du har ett skuldsaldo hos kronofogden, grundkravet för att få låna trots att du har betalningsanmärkningar är att du har en fast inkomst och att du är över 18 år.